Americas - 10 september 2019

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Wall Street startte de handelsweek maandag op positieve noot, vanwege de verwachting dat de ECB en de Federal Reserve tijdens deze week en volgende week met extra stimuleringsmaatregelen komen. De markt wist de winsten niet lang vast te houden, waarna de handelssessie verdeeld eindigde.

Daarnaast haalde de markt steun uit het vooruitzicht dat Washington en Beijing volgende maand de handelsbesprekingen zullen hervatten. De Verenigde Staten en China zullen elkaar volgende maand ontmoeten en volgens Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van financiën, is Washington bereid een deal te sluiten, “zolang het goed voor de VS is”. De afwezigheid van vijandige retoriek tussen de twee kemphanen zal de aandelen volgens marktanalist David Madden van CMC Markets steun bieden.

De markt kijkt volgens de analist momenteel met name uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank aanstaande donderdag, waarbij aanhoudend wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat de centrale bank het monetair beleid flink zal versoepelen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen in het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in augustus is gedaald. De NFIB-index daalde van 104,7 in juli naar 103,1 in augustus, het laagste niveau in vijf maanden.

Later op de dag volgen vacaturedata over juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1041. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1056 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Apple kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De techreus presenteert dinsdag zijn volgende reeks smartphones. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent.

Visa noteerde voorbeurs 0,2 procent lager. De creditcardmaatschappij kwam maandag al onder druk te staan en sloot 2,3 procent lager, vanwege een sterke daling van het aantal betalingen, en trok sectorgenoten als Mastercard, Square en PayPal met zich mee.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag vlak op 2.978,43 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 26.835,51 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.087,44 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.