Nederland - 24 februari 2021 - Beursbrink

Square doet inkopen, bitcoin veert terug op

door STIJN

De ‘vrije val’ van de bitcoin lijkt afgewend te zijn dankzij de betaaldienst Square. CEO Jack Dorsey heeft laten weten dat zijn betaaldienstbedrijf voor 170 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. De investering, en de bekendmaking ervan, geeft de bitcoin opnieuw vleugels. De populaire munt veerde op van 47.500 dollar naar 51.388 dollar.

Begin deze week was eng voor menig beleggers en investeerders in bitcoin en andere digitale munten. De bitcoin daalde namelijk bijzonder snel van zijn recordpiek tot onder de 50.000 dollar. De ‘vrije val’ lijkt echter gestaakt te zijn en dat heeft vermoedelijk te maken met de betaaldienst Square.

Twitter-CEO Jack Dorsey, die ook leiding heeft over Square, heeft laten weten dat deze laatste voor 170 miljoen dollar aan bitcoin heeft gekocht. De koers van de digitale munt veerde op van 47.500 dollar naar 51.388 dollar, een stijging van 8 procent. Jack Dorsey heeft dus gretig gebruikt gemaakt van de correctie om inkopen te doen en bitcoin op de dip te kopen.

 

Herstel

Andere cryptomunten vertonen ook een sterk herstel dankzij de actie van Square. Ethereum en Ripple noteren respectievelijk 11 en 7,4 procent hoger. Dit is een vaak voorkomende fenomeen. Als bitcoin stijgt, dan surfen de altcoins mee op het succes en de populariteit van crypto.

De portefeuille van Square bestaat nu voor 5 procent uit bitcoin. Het volgt daarmee het voorbeeld van Tesla, dat onlangs ook bitcoin had gekocht maar voor een hoger bedrag weliswaar.

Bitcon beweegt alleszins de gemoederen en is een gesprekonderwerp dat voor veel commotie zorgt. Voor- en tegenstanders discussiëren over de prijs en een mogelijke bubbel die zich vormt. Waar het men echter wel over eens is, is dat de koersschommelingen voorlopig verhinderen dat bitcoin een ‘mainstream asset’ kan worden en ‘slechts’ dienst kan doen als waardeopslag.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.