Americas - 5 september 2019 - Aandelen

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

De Amerikaanse indices lijken de lijn van woensdag door te zetten. Woensdag gingen de beurzen omhoog op het nieuws dat Hongkong een omstreden uitleveringswet schrapt na maanden van protest. Dit gaf de Aziatische markten een impuls en dat optimisme waaide over naar overzeese markten, zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Vandaag reageren de markten positief op de aankondiging dat China en de VS de onderhandelingen zullen voortzetten. Vanochtend spraken vicepremier Liu He, handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin met elkaar over de telefoon en werd besloten dat de kemphanen elkaar volgende maand in Washington treffen. Dit meldde de Chinese staatstelevisie en werd vervolgens door de Amerikanen bevestigd. Komende weken moet de basis worden gelegd voor die gesprekken.

“Hoewel een daling van de geopolitieke spanning een welkome opluchting is, blijven de donkere handelsoorlogwolken boven de markt hangen en die kunnen weer elk moment gaan donderen. Voorzichtigheid blijft geboden”, stelt marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

Markt analist Micheal Hewson van CMC Markets stelt dat dat markt een roze bril heeft opgezet. “De gesprekken zouden deze maand plaatsvinden en eigenlijk al eerder maar de markten geven markten er nog steeds de voorkeur aan om optimistisch naar de situatie te kijken”.

“Waarschijnlijk gaan we hetzelfde script weer volgen, president Trump stuurt via twitter de markten lager, vervolgens gaan de markten weer omhoog op basis van mogelijke gesprekken”, aldus Hewson.

De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in augustus onverwacht hard gestegen. Het aantal nieuwe banen kwam uit op 195.000. De markt rekende op een groei van slechts 140.000 banen. “De markt reageert er overigens niet zichtbaar, omdat het altijd een bevestiging wil hebben van het banenrapport dat vrijdag verschijnt”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank in een reactie tegen ABM Financial News.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 31 augustus licht gestegen met 1.000 stuks. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 217.000. Er was door economen ook gerekend op 215.000 aanvragen.

De Amerikaanse arbeidskosten namen gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 2,6 procent op kwartaalbasis toe. Een eerdere raming sprak van 2,4 procent. De productiviteit steeg met 2,3 procent in het afgelopen kwartaal, gelijk aan de vorige raming.

Op macro-economische gebied krijgen de beleggers nog een aantal cijfers te verwerken. Gedurende de beursdag volgen nog de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van zowel Markit als ISM, de fabrieksorders juli en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde donderdag vlak.

De euro/dollar noteerde op 1,1062. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1022 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1032 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Slack Technologies heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar presenteerde woensdag nabeurs ook een zwakke outlook voor het derde kwartaal. Het waren de eerste resultaten sinds de zakelijke berichtendienst een notering kreeg aan de Amerikaanse beurs. De zwakke outlook overschaduwde een goed tweede kwartaal, waarin Slack een aangepast verlies per aandeel leed van 0,14 dollar bij een 58 procent hogere omzet van 145 miljoen dollar. Analisten rekenden op een verlies van 0,19 dollar per aandeel en een omzet van 141,3 miljoen dollar.  Het aandeel staat in de voorbeurshandel 13,7 procent lager.

De aandelen van Ciena Corp. staan voorbeurs 8,4 procent hoger nadat het bedrijf beter dan verwachte cijfers presenteerde en tevens de outlook verhoogde.

Signet Jewelers stond in de belangstelling doordat de resultaten in het tweede kwartaal de verwachtingen van de analisten versloegen ook werd de outlook aangescherpt. In de voorbeurshandel noteerde het fonds 16,1 procent hoger

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,1 procent hoger op 2.937,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 26.355,47 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 7976,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel