Nederland - 7 december 2022 - Aandelen
door STIJN

China gaat bepaalde coronabeperking versoepelen

De Chinese autoriteiten hebben woensdag meegedeeld dat ze enkele coronabeperkingen gaan versoepelen. Mensen hoeven niet langer een negatieve test voor te leggen om te kunnen reizen tussen verschillende regio’s. Verder wordt enkel de productie stilgelegd als er sprake is van een hoog risico.

Er komt schot in de zaak in China. De autoriteiten hebben gemeld dat ze enkele versoepelingen gaan doorvoeren inzake reizen en productie. Zo zouden de mensen geen negatieve coronatest meer moeten voorleggen, willen ze reizen tussen verschillende regio’s binnen China.

Voorheen was dit een grote beperking voor de trafiek in China. Ook zal de productie minder last gaan ondervinden van de maatregelen. Enkel bij hoge risico’s zal de productie bij bedrijven worden stilgelegd. Voorheen namen ze geen risico’s waardoor de productieniveau’s dramatisch zakten.

Versoepelingen

Verder zullen ook meer mensen hun quarantaine mogen uitzitten thuis in plaats van in ziekenhuizen of speciaal ontworpen quarantaine dorpen. Het scannen van ‘health codes’ zal ook niet meer nodig zijn alvorens men een publieke plaats of ruimte mag betreden.

Het lijkt er dus op dat de zware protesten van de afgelopen weken een impact hebben gehad. Een paar weken geleden waren de besmettingscijfers opnieuw hard aan het stijgen en de overheid dacht er aan om terug te keren naar het zero covid-beleid, tot grote frustatie onder studenten en het publiek. Dan Wang, econoom bij Hang Seng China, weet echter niet hoe snel men kan gaan versoepelen gezien de verschillen in enkele regio’s.

We don’t know if the true restrictions, or the ‘return to normal’ can happen, actually, within the next six months, because we can see that for the smaller cities, for example. like Taiyuan and Xi’an, their changes within the Covid restrictions are still very much behind what’s going on in Beijing and Shanghai.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: CDC – Pexels

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.