Americas - 26 augustus 2019 - Aandelen

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen te herstellen van de forse verliezen vrijdag, nadat Beijing vrijdag extra invoertarieven over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar aankondigde. De extra heffingen van respectievelijk 10 procent en 5 procent zouden in twee stappen worden geïmplementeerd, per 1 september en vanaf 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Maandag slaan de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag “zeer serieus” met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee “zeer goede telefoontjes” van Beijing heeft ontvangen.

“China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: later we terugkeren naar de [onderhandelings] tafel”, zei Trump “Ik heb daar veel respect voor”, zei Trump.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag met de VS te willen blijven praten over een nieuwe handelsdeal. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

“Groot respect voor het feit dat president Xi en zijn vertegenwoordigers streven naar “een kalme oplossing. Zo onder de indruk dat ze bereid zijn om de feiten zo nauwkeurig te beschrijven. Daarom is hij een groot leider en vertegenwoordigt hij een groot land. De gesprekken gaan door!”, twitterde Trump.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen en de Chicago Fed activiteitsindex van juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1116. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

GoPro noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger, nadat de producent van sportcamera’s meldde dat handelstarieven naar verwachting geen effect hebben op de financiële prestaties van het concern in de tweede helft van 2019.

Apple noteerde voorbeurs 1,7 procent hoger, terwijl Alphabet, de moedermaatschappij van Google, voorbeurs 1,5 procent steeg.

Amgen neemt voor 13,4 miljard dollar in contanten Celgene’s psoriasis-behandeling over. Amgen  noteede voorbeurs vlak, terwijl Celgene 0,3 procent steeg.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 2,6 procent lager op 2.847,11 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het rood op 25.628,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,0 procent tot 7.751,77 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.