Americas - 21 augustus 2019 - Aandelen

Futures wijzen op hogere opening van Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

Wall Street staat woensdag in het teken van de notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarbij gehoopt wordt op signalen over het toekomstig beleid van de Amerikaanse centrale bank, bij de aanhoudende zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei. Een tweede aandachtspunt voor inzicht in het monetaire beleid is de speech van Fed-voorzitter Powell vrijdag tijdens het Jackson Hole-symposium.

Ook het handelsconflict blijft een belangrijk thema in de markt. De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag toegegeven dat de tarieven op Chinese goederen pijn kunnen veroorzaken in de Verenigde Staten, maar zei dat zijn harde lijn noodzakelijk is en het op de lange termijn waard zal zijn. “Het wordt tijd, of het op de korte termijn nu goed is voor ons land of slecht”, zei hij. Trump voegde eraan toe dat hij niet vindt dat het land het risico loopt op een recessie.

Daarnaast zei Trump maatregelen te overwegen om de economie te stimuleren, waaronder een mogelijke verlaging van de vermogenswinstbelasting, en oefende hij opnieuw druk uit op de Federal Reserve om de rentetarieven te verlagen. “We kijken naar verschillende belastingverlagingen”, zei hij. “We zijn ver verwijderd van een recessie”.

Woensdag staan naast de notulen op macro-economisch vlak nog een drietal publicaties geagendeerd in de VS. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de bestaande woningverkopen in de VS in juli en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1099. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1098 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1099 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Target heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 938 miljoen dollar, ofwel 1,82 dollar per aandeel, op een omzet van 18,4 miljard dollar. De resultaten waren beter dan verwacht. Het aandeel steeg in reactie op de cijfers in de elektronische handel voorbeurs 7,6 procent.

Lowe’s rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,68 miljard dollar, ofwel 2,14 dollar per aandeel, op een omzet van 20,99 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,15 dollar per aandeel. De resultaten werden positief ontvangen. Het aandeel steeg voorbeurs 7,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 2.900,51 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het rood op 25.962,44 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 7.948,56 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.