Americas - 30 januari 2020 - Beursbrink

Futures Wall Street wijzen op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het rood.

Het coronavirus houdt de beurzen in zijn greep en werpt een schaduw over de goede resultaten van Microsoft en Tesla.

Er zijn inmiddels 7.783 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. Dit bleek donderdag uit data verzameld door Johns Hopinds CSSE. Daarvan zijn er 7.678 geconstateerd op het vasteland van China. In de Verenigde Staten zijn 5 gevallen gemeld, net als in Frankrijk. In Duitsland gaat het om 4 besmettingen.

“Beleggers houden de verspreiding van het coronavirus nadrukkelijk in de gaten en hopen dat het zich niet verder in Europa en in de VS gaat verspreiden”, zo stelde hoofd analist Neil Wilson van Markets.com.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zei woensdag dat de Amerikaanse economie in goede staat verkeert, maar gaf tevens aan dat de Fed de ernst van het dodelijke coronavirus en een mogelijke verstoring van de wereldeconomie nauwlettend in de gaten houdt. Conform verwachting morrelde de Fed woensdagavond niet aan de rente.

Het beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank herhaalde dat het huidige monetaire beleid op zijn plaats is voor een duurzame economische expansie, een sterke arbeidsmarkt en om de inflatie dicht bij het doel van 2 procent te te krijgen.

“Dat lijkt te betekenen dat de Fed inderdaad voorlopig geen wijzigingen in het belangrijkste rentetarief verwacht aan te brengen”, aldus een valutahandelaar van Ebury tegen ABM Financial News.

De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal met 2,1 procent gegroeid, net als een kwartaal eerder. Economen hielden vooraf gemiddeld ook rekening met een groei van 2,1 procent.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 7.000 naar 216.000. Een week eerder stond het aantal aanvragen nog op 223.000, een opwaartse bijstelling met 12.000.

De euro/dollar noteerde op 1,1019. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1010 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1011 op de borden.

Olie noteerde donderdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,9 procent in het rood op 52,33 dollar, terwijl voor een april-future Brent 57,66 dollar werd betaald, een daling van 2,1 procent.
Bedrijfsnieuws

Tesla presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht en start deze maand met de productie van zijn Model Y.  De brutowinst viel afgelopen kwartaal 4 procent hoger uit dan verwacht. En ook de vrije kasstroom van 1,0 miljard dollar overtrof de marktverwachtingen, aldus de analisten van UBS. Beleggers zullen volgens UBS positief reageren op de “solide vrije kasstroom” in het vierde kwartaal en de ruim 500.000 auto’s die de fabrikant in 2020 verwacht af te leveren. De koers lijkt 8,3 procent hoger te openen.

Microsoft boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 11,65 miljard dollar, ofwel 1,51 dollar per aandeel, op een omzet van 36,9 miljard dollar. De resultaten werden met name gestuwd door de aanhoudende groei in cloud computing. Analisten rekenden op een nettowinst van 1,32 dollar per aandeel op een omzet van 35,67 miljard dollar. Het aandeel staat in de voorbeurshandel 3,9 procent hoger

Facebook heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, hoewel de uitgaven zorgen baarden. Voorbeurs noteerde het aandeel 7,2 procent lager.

Dupont de Nemours zag in het vierde kwartaal de winst conform de verwachting van analisten dalen en gaf een teleurstellende outlook voor 2020 af. Dupont rekent dit jaar op een aangepaste winst per aandeel van 3,70 tot 3,90 dollar. Analisten gingen echter uit van 4,11 dollar. Het aandeel zal bij opening waarschijnlijk lager noteren.

Coca-Cola boekte in het vierde kwartaal 16 procent meer omzet en deze kwam uit op 9,1 miljard dollar. Dit was nipt boven de consensus samengesteld door FactSet, die op 8,89 miljard dollar mikte. De vergelijkbare winst per aandeel was 0,44 dollar, zoals ook door de analisten verwacht werd. De indicatie is dat de koers van het Amerikaanse frisdrankbedrijf 1,2 procent hoger zal gaan openen.

De omzet groeide bij UPS afgelopen kwartaal met 3,6 procent tot 20,6 miljard dollar. Bij de Amerikaanse pakketdivisie was de groei 6,6 procent. Volgens UPS leverde internetwinkelreus Amazon de grootste bijdrage aan deze omzetgroei. Wel boekte UPS een kwartaalverlies van 106 miljoen dollar, door boekhoudkundige aanpassingen voor de pensioenregeling van het bedrijf. In de voorbeurshandel stond het bedrijf 3,2 procent lager.

Eli Lilly heeft een sterke vierde kwartaal en 2019 achter de rug en wist de verwachtingen van analisten te kloppen. Eli Lilly scherpte de outlook voor 2020 lichtjes aan in afwachting van het afronden van de overname van Dermira. Voorbeurs werd het aandeel 1,3 procent hoger verhandeld

Sherwin-Williams, concurrent van het Nederlandse AkzoNobel, zag de resultaten in het vierde kwartaal aantrekken. De winst per aandeel steeg op jaarbasis van 1,09 naar 2,71 dollar. Desalniettemin lijkt het het aandeel 4,8 procent lager te openen. De fabrikant verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar gelijk zullen zijn aan die in 2019. Sherwin-Williams rekent daarbij op een omzetgroei van 2 tot 4 procent.

De aangepaste winst van Axalta, eveneens een concurrent van AkzoNobel, bedroeg 0,42 dollar per aandeel, terwijl de verwachting op 0,43 dollar lag. Een jaar eerder was dit 0,44 dollar per aandeel. Voor 2020 mikt Axalta op een omzetgroei van 0 tot 1 procent.

Amazon.com kan vandaag ook op de aandacht van beleggers rekenen. Het internetbedrijf komt nabeurs met de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent lager op 3.273,40 punten. De Dow Jones index eindigde fractioneel in het groen op 28.734,45 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 9.275,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.