Nederland - 12 december 2022 - Beursbrink
door STIJN

Microsoft koopt 4 procent van London Stock Exchange

Microsoft heeft een aandeel genomen van 4 procent in de London Stock Exchange. Daarenboven gaan ze ook een partnerschap aan van 10 jaar. De samenwerking omvat nextgen gegevens en analyses, evenals cloud computing-producten. De LSEG wil hiermee de globale leider worden op vlak van infrastructuur en data business van de financiële markten.

Techgigant Microsoft heeft aangekondigd dat ze 10 jaar lang nauw gaan samenwerken met de London Stock Exchange Group en dat ze eveneens een aandeel van 4 procent hebben genomen in de effectenbeurs. Het partnerschap moet van LSEG een prominente leider maken op vlak van data business en infrastructuur op de financiële markten.

David Schwimmer, CEO van LSEG, is enthousiast over de samenwerking en verwacht de komende jaren veel progressie en vooruitgang. Ze gaan gebruik kunnen maken van veel Microsoft producten die een meerwaarde zullen zijn voor het bedrijf, zoals bv. de Azure clouddiensten.

This strategic partnership is a significant milestone on LSEG’s journey towards becoming the leading global financial markets infrastructure and data business, and will transform the experience for our customers.

Vooruitgang

De deal houdt in dat LSEG de komende tien jaar voor minimum 2,8 miljard dollar moet spenderen aan cloudgerelateerde producten. Microsoft en LSEG gaan ook samenwerken voor het ontwikkelen van nieuwe professionele samenwerkingstools. LSEG heeft bijvoorbeeld een product ontwikkeld genaamd Workspace, een data- en analyseplatform.

Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, zei dat vooruitgang in het domein van cloud en artificiële intelligentie de manier gaat veranderen waarop financiële instellingen zullen onderzoeken, interageren en transacties zullen uitvoeren in activaklassen.

Bronnen: Matt Clinch – CBNC

Foto: Efes – Wikimedia

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.