Americas - 26 november 2019 - Beursbrink

Futures Wall Street onveranderd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel fractioneel in het groen.

De aandelenmarkten maken vandaag even een pas op de plaats na de stijging van maandag, gaf ook analist David Madden van CMC Markets aan. “Gisteren waren er positieve berichten ten aanzien van de vorderingen die werden geboekt bij de gesprekken tussen China en de VS en dat zette de beurs hoger.”

Er vond inmiddels ook een telefoongesprek plaats tussen de vice-premier van China, Liu He, en de Amerikaanse handelsadviseur Robert Lighthizer en Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën. “Het lijkt er op dat er gesprekken over de details plaatsvinden, hetgeen op zich een goed teken is, maar niets kan als vanzelfsprekend worden beschouwd”, zei Madden.

De Federal Reserve zal dit jaar in principe de rente niet verder verlagen. Volgens voorzitter Jerome Powell is het monetaire beleid momenteel “goed gepositioneerd” voor een sterke arbeidsmarkt en om de inflatie weer terug te brengen richting de 2 procent, de officiële doelstelling van de Fed. “Als de vooruitzichten significant veranderen, dan zal het beleid ook veranderen”, herhaalde Powell maandag echter ook.

De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober op maandbasis met 0,2 procent gestegen.

Beleggers hebben vandaag verder nog oog voor onder meer de Case Shiller huizenprijzenindex, de Amerikaanse nieuwe woningverkopen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het groen op 58,39 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 62,97 dollar werd betaald, een plus van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1022. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1016 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1012 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Best Buy zag in het afgelopen kwartaal de omzet licht stijgen en heeft tevens de winstverwachting voor heel het jaar opwaarts bijgesteld. Best Buy verwacht dit jaar een omzet tussen de 43,2 miljard en 43,6 miljard dollar te boeken. Eerder mikte Best Buy op 43,1 tot 43,6 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel zal tussen de 5,81 en 5,91 dollar uitkomen. Eerder mikte het bedrijf op 5,60 en 5,75 dollar. In het derde kwartaal kwam deze winst uit op 1,13 dollar per aandeel, 20 dollarcent meer dan een jaar geleden. Het aandeel lijkt 4,0 procent hoger te gaan openen.

De koers van het aandeel Dollar Tree daalde voorbeurs 12,6 procent op tegenvallende kwartaalcijfers en een dito outlook. De omzet kwam uit op 5,7 miljard dollar, de winst daalde van 282 miljoen naar 256 miljoen dollar of wel 1,08 dollar per aandeel. De analisten geraadpleegd door FactSet waren uitgegaan van een omzet van 5,74 miljard en een winst per aandeel van 1,13 dollar. De outlook die het bedrijf voor de winst per aandeel afgaf, bleef ook achter bij de marktverwachtingen.

Intel is op zoek naar een koper voor zijn connected home divisie. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. Deze divisie maakt chips voor internetapparaten voor thuis. De jaaromzet is circa 450 miljoen dollar. Bloomberg noemde Broadcom en Qualcomm als concurrenten van Intel op het vlak van connected home.

Alibaba heeft dinsdag een tweede notering op de beurs van Hongkong gekregen en het aandeel schoot bijna 7 procent hoger. Alibaba haalde ongeveer 11,2 miljard dollar op, maar dit kan nog oplopen richting de 13 miljard als de begeleidende banken hun overtoewijzingsoptie uitoefenen.

Activistische belegger Starboard heeft een belang genomen in CVS Health en voert gesprekken met het management. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het aandeel lijkt iets hoger te gaan openen.

Hewlett Packard Enterprise heeft de omzet in het afgelopen kwartaal zien dalen, maar verwacht wel een omzetstijging voor hele het jaar gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Het concern verwacht nog altijd dat de winst per aandeel uit zal komen tussen de 1,01 en 1,17 dollar. Voor de aangepaste winst per aandeel gaat het bedrijf uit van een bandbreedte van 1,78 tot 1,94 dollar. Het aandeel lijkt 0,5 procent hoger te gaan openen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,8 procent hoger op 3.133,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 28.066,47 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 8.632,49 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel