Americas - 3 september 2019 - Aandelen

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd een procent in het rood.

Na een lang Labor Day weekend kunnen beleggers reageren op de nieuwe Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen die sinds afgelopen zondag gelden, en de tegensancties van Beijing op onder meer Amerikaanse olie.

De Chinese munt yuan is dinsdag gedaald tot het laagste niveau in meer dan tien jaar, met een koers van bijna 7,20 yuan voor één dollar. In augustus ging de munt voor het eerst door de psychologische grens van 7 yuan voor een dollar.

Vooralsnog hebben Washington en Beijing geen nieuwe onderhandelingsronde ingepland, waardoor economisch herstel wereldwijd er voorlopig niet in zit, volgens analisten van Monex Europe.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor een tweetal inkoopmanagersindices die duidelijkheid geven over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in augustus. De index zoals Markit die meet, kwam in juli met 50,4 al dicht bij de grens van 50 tussen groei en krimp. De index van ISM noteerde in juli nog op 51,2 en zou nu zijn gedaald tot 51,0. Verder verschijnen vanmiddag de bouwuitgaven in de maand juli en geeft de voorzitter van de Boston Fed, Eric Rosengren een toespraak.

Later deze week kan de markt aan de slag met het Beige Book van de Federal Reserve en een tweetal banenrapporten.

Bedrijfsnieuws

Nu de importtarieven op Chinese goederen officieel van kracht zijn, zal de markt kijken hoe bedrijven met een blootstelling in China, zoals Apple, Caterpillar en Nike, hierop reageren.

Het aandeel Apple daalt voorbeurs 1,3 procent, Caterpillar verliest 1,8 procent en Nike levert 0,8 procent in.

Slotstanden vrijdag

Wall Street sloot vrijdag in aanloop naar het lange Labor Day weekend verdeeld. De toonaangevende S&P 500 index sloot de week 0,1 procent hoger af op 2.926,46 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 26.403,28 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 7.962,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.