Americas - 9 september 2019 - VS

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond lunchtijd op een groene opening voor Wall Street. De S&P 500 index gaat daarbij een 0,3 procent hogere opening tegemoet.

Volgens marktanalist Naeem Aslam is de stemming positief omdat de markt rekent op meer stimuleringsmaatregelen in China en een renteverlaging in de Verenigde Staten.

Dit weekend werd opnieuw duidelijk dat de Chinese economie lijdt onder de handelsoorlog met Amerika. In augustus daalden de import en export. Met name de uitvoer van Chinese goederen naar de VS viel op, die nam vorige maand met 16 procent af.

“Beleggers hopen dat de People’s Bank of China de noodzakelijke maatregelen neemt om de zwakte in de Chinese economische data te bestrijden”, aldus Aslam.

Vorige week stegen de Amerikaanse beurzen nog op het nieuws dat Amerika en China weer gaan praten. Dat gebeurt naar verwachting in oktober. Politico meldde dit weekend dat Beijing ook bereid zou zijn om in beperkte mate agrarische producten uit de VS te importeren, mits Washington de beperkingen op Huawei opheft en een volgende verhoging van importtarieven uitstelt.

Verder rekent de markt op een renteverlaging door de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank komt volgende week bijeen. Vrijdag benadrukte de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, tijdens een vraag-en-antwoord-sessie in Zwitserland opnieuw dat de centrale bank alle beschikbare instrumenten zal inzetten om de Amerikaanse economie op peil te houden. Een zwak banenrapport onderstreepte bovendien de rechtvaardiging van de Fed om in te grijpen.

“Of de Fed hiermee ook op één lijn zit met de Amerikaanse president Trump is de vraag”, aldus Aslam, want Trump wil dat de Amerikaanse rente tenminste met 100 basispunten wordt verlaagd.

Het belooft maandag op macro-economisch vlak een relatief rustige dag te worden, met een vrijwel lege agenda in de VS. Alleen het consumentenkrediet over juli staat voor vanavond op de rol.

De euro/dollar handelde maandagmiddag stabiel op 1,1029. Olie werd een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kan Apple maandag mogelijk op aandacht van beleggers rekenen vanwege een rapport waarin de techreus wordt beschuldigd van het overtreden van arbeidsmarktregels in China. Dinsdag houdt Apple zijn jaarlijkse iPhone event op het hoofdkantoor in Cupertino.

Slotstanden

Vrijdag sloten de beurzen in New York verdeeld. De S&P 500 index steeg 0,1 procent op een slot van 2.978,71 punten, de Dow Jones index steeg 0,3 procent tot 26.797,46 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.103,07 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.