VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 5 september 2019 - Aandelen

Future VS in de plus

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

De Amerikaanse indices lijken de lijn van woensdag door te zetten. Woensdag gingen de beurzen omhoog op het nieuws dat Hongkong een omstreden uitleveringswet schrapt na maanden van protest. Dit gaf de Aziatische markten een impuls en dat optimisme waaide over naar overzeese markten, zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Vandaag reageren de markten positief op de aankondiging dat China en de VS de onderhandelingen zullen voortzetten. Vanochtend spraken vicepremier Liu He, handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin met elkaar over de telefoon en werd besloten dat de kemphanen elkaar volgende maand in Washington treffen. Dit meldde de Chinese staatstelevisie en werd vervolgens door de Amerikanen bevestigd. Komende weken moet de basis worden gelegd voor die gesprekken.

“Hoewel een daling van de geopolitieke spanning een welkome opluchting is, blijven de donkere handelsoorlogwolken boven de markt hangen en die kunnen weer elk moment gaan donderen. Voorzichtigheid blijft geboden”, stelt marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

Op macro-economische gebied krijgen de beleggers nog het nodige te verwerken. Voor de opening van Wall Street wordt het ADP banenrapport gepubliceerd en worden de wekelijkse steunaanvragen bekend gemaakt. Gedurende de beursdag volgen nog de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van zowel Markit als ISM, de fabrieksorders juli en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde donderdag vlak.

De euro/dollar noteerde op 1,1055. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1022 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1032 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Slack Technologies heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar presenteerde woensdag nabeurs ook een zwakke outlook voor het derde kwartaal. Het waren de eerste resultaten sinds de zakelijke berichtendienst een notering kreeg aan de Amerikaanse beurs. De zwakke outlook overschaduwde een goed tweede kwartaal, waarin Slack een aangepast verlies per aandeel leed van 0,14 dollar bij een 58 procent hogere omzet van 145 miljoen dollar. Analisten rekenden op een verlies van 0,19 dollar per aandeel en een omzet van 141,3 miljoen dollar.  Het aandeel staat in de voorbeurshandel 13,7 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,1 procent hoger op 2.937,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 26.355,47 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 7976,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.