Americas - 26 mei 2020 - Aandelen

Fors hogere start Wall Street in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een sterk hogere opening tegemoet, na een lang weekend vanwege Memorial Day, op optimisme over het opengaan van economieën wereldwijd en een mogelijk vaccin tegen het coronavirus.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor opening tot 2 procent in het groen. Ook de andere grote indices wijzen op een vergelijkbare openingswinst.

Beleggers juichen signalen toe dat de economische activiteit sneller herstelt dan sommigen hadden voorspeld in diverse delen van de Verenigde Staten en elders in de wereld.

Boekingen van restaurants en uitgaven aan hotels en vliegtickets lijken geleidelijk te herstellen in Amerika, terwijl het aantal nieuwe besmettingen per dag verder daalt. In Europa willen de Britten volgende maand hun winkels weer opengooien en in Italië, één van de landen die het zwaarst is getroffen door de coronacrisis, gingen afgelopen weekend café’s en restaurants weer open.

“De markt zal vanaf hier verder omhoog drijven, maar het zal meer geleidelijk gaan, terwijl we op onze tenen naar normaliteit terugkeren”, zei portefeuillebeheerder Hani Redha van PineBridge Investments.

Beleggers lijken ook te gokken dat tenminste één van de tien of meer vaccins tegen het coronavirus die worden ontwikkeld uiteindelijk op de markt komt, waardoor de verspreiding van het virus zou worden gestopt en mensen weer hun normale gang kunnen gaan. Maandag meldde Novavax de eerste studie naar een experimenteel vaccin in mensen te zijn gestart. Ook Pfizer en Moderna zitten in de race voor een coronavaccin.

De olieprijs steeg eveneens. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 3,3 procent tot 34,36 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,4 procent duurder werd op 36,38 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0968. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0901 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Novavax kondigde maandag de eerste proef van zijn experimentele coronavirusvaccin op mensen aan, waarvan de eerste resultaten in juli worden verwacht. Hierna zou een tweede, grotere studie moeten volgen. Inmiddels worden er zeker tien vaccins ontwikkeld tegen het virus. Het aandeel Novavax steeg voorbeurs 14 procent.

Aandelen van luchtvaartmaatschappijen stijgen sterk in de handel voorbeurs. Beleggers zijn steeds optimistischer dat het vliegverkeer binnenkort zal worden hervat. De aandelen van American Airlines en Delta Air Lines stegen met 6 tot 7 procent.

Ook de cruise-reders Carnival en Norwegian Cruise Line stegen meer dan 10 procent en vliegtuigfabrikant Boeing kon 7 procent bijschrijven.

Aanleiding voor het optimisme was dat de Duitse reisorganisatie TUI meldde eind juli weer te willen gaan vliegen, en dat Spanje vanaf 1 juli de quarantaine van twee weken voor buitenlandse reizigers schrappen. Air France-KLM steeg 10 procent, in Londen steeg het aandeel van het moederbedrijf van British Airways met bijna 20 procent en TUI werd in Londen zelfs 40 procent meer waard.

Slotstanden

Wall Street was maandag gesloten voor Memorial Day. Op vrijdag bleven de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 2.955 punten. De Dow Jones index daalde fractioneel tot 24.465 punten en de Nasdaq won 0,4 procent op een slot van 9.325 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel