USA - 12 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Fitch waarschuwt Qatar

(ABM FN) Fitch Ratings heeft Qatar maandag een waarschuwing afgegeven door het land een zogenoemde rating watch negative te geven.

Vooralsnog betekent dit dat de kredietwaardigheid van Qatar op AA blijft staan, maar dat het emiraat er terdege rekening mee moet houden dat de rating in de komende maanden wordt verlaagd.

Fitch besloot om Qatar op rating watch negative te zetten, nadat Saoedi-Arabië en verschillende andere landen uit de regio besloten om de diplomatieke en logistieke banden met het emiraat te verbreken.

Hoewel er wordt gesproken over een oplossing, denkt Fitch dat de kans groot is dat deze er niet vlot komt en dat dit negatieve gevolgen heeft voor de economie van Qatar. De analisten van de kredietbeoordelaar wezen er op dat Qatar afhankelijk is van de aanvoer van allerlei goederen en dit wordt nu lastiger. Fitch verwacht wel dat Qatar dit kan opvangen, maar wel tegen hogere kosten.

Mocht het conflict verder uit de hand lopen dan is de kans reëel dat Fitch de kredietwaardigheid van Qatar verlaagd, net als wanneer een oplossing te lang uitblijft. Indien de banden tussen Qatar en de omringende landen wel weer vlot worden hersteld, dan zal Fitch het land vermoedelijk weer van de rating watch negative halen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.