Americas - 11 december 2019 - Beursbrink

Fed klaar met renteverlagingen uit voorzorg

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve lijkt klaar met het verlagen van de rente uit voorzorg. Dit zei econoom Brian Coulton van Fitch Ratings woensdagavond.

De dot plot die de Amerikaanse centrale bank woensdag vrijgaf, voorspelt voor 2020 vooralsnog een stabiel renteniveau rond 1,50 tot 1,75 procent.

Coulton wees erop dat de Amerikaanse economie er eigenlijk niet eens zoveel slechter voor staat dan voor de renteverlagingen van de Fed. “Maar de rentes staan nu 150 basispunten lager dan de voorspellingen die de Fed in september 2018 deed voor eind dit jaar. Dat gat is een aardige ‘verzekering'”, volgens de econoom.

Economen van Goldman Sachs vinden dat de drie renteverlagingen van de Fed lof verdienen, omdat de centrale bank daarmee snel wist om te schakelen. Begin 2019 rekende de Fed er namelijk nog op dat de rente juist omhoog zou gaan. Uiteindelijk kwamen er drie renteverlagingen. Dit heeft de financiële omstandigheden verbeterd en de economische outlook voor de VS versterkt, aldus Goldman Sachs.

Hoewel de Fed er zelf momenteel niet op rekent dat de rente in 2020 wordt aangepast, denkt ruim de helft van de markt nog altijd dat de federal funds rate komend jaar één keer wordt verlaagd. Analisten van Janney Investment Strategy Group zijn het daar mee eens. De vermogensbeheerder denkt dat nieuwe renteverlagingen uit voorzorg in 2020 niet zijn uitgesloten. Niet zozeer vanwege de ontwikkeling van de groei en inflatie maar omdat de financiële- en kredietomstandigheden daar wellicht om vragen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.