Nederland - 7 februari 2019 - Beursbrink

Facebook heeft eerste blockchain-bedrijf te pakken

door STIJN

De social media gigant Facebook heeft een belangrijke stap gezet in haar blockchain avontuur. Het startup bedrijf Chainspace stond al even in het vizier van Facebook. Onlangs werd de knoop doorgehakt en behoort Chainspace tot het Facebook imperium. De netwerksite hoopt op deze manier om de technologie te kunnen gebruiken voor haar eigen platform en diensten.

Het nieuws was al langer gekend dat Facebook zijn pijlen had gericht op de technologie die achter de Bitcoin schuilt. Dat plan gaat nu effectief in uitvoering dankzij de inlijving van Chainspace, een startup blockchain-bedrijf dat werd opgericht door onderzoekers van de University College London.

De startup is tot stand gekomen omdat de onderzoekers een welgekend probleem probeerden op te lossen waardoor blockchain nog altijd niet op grote schaal kan worden toegepast. De ‘scalability’, oftewel schaalbaarheid, van de technologie verhindert de grootsheid en mogelijkheden.

Uiteindelijk zijn ze tot een mogelijke oplossing gekomen, namelijk ‘sharding’. Hierdoor wordt het netwerk in verschillende stukjes opgedeeld waardoor computers aparte verwerkingen en berekeningen kunnen doen en de omvang van de berekeningen aanzienlijk kunnen doen toenemen. Dit hele project heeft geresulteerd in de opstart van het blockchain-bedrijf Chainspace.

Facebook

Volgens David Marcus, hoofd van Facebook Messenger en voormalig bestuurslid van Coinbase, is er reeds een actieve groep opgericht die zich uitsluitend bezighoudt met blockchain. Eind 2018 stuurde het bedrijf vijf vacatures de wereld in, op zoek naar data engineers en softwareontwikkelaars.

We have nothing more to say other than the fact that Facebook is looking for ways to explore the nascent blockchain technology and leveraging its power. The small team hired by us is exploring a lot of applications.

Nu Facebook concrete stappen heeft gezet, zal de implementatie van de technologie hoogstwaarschijnlijk in een stroomversnelling geraken. Voor welke diensten de technologie specifiek gebruikt zal worden, is echter nog niet duidelijk. Een toepassing zullen ze zeker wel vinden.

Bronnen: Crypto Insiders, Forbes

Foto: Stock Catalog – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.