Nederland - 11 september 2018 - Beursbrink

Walmart wil blockchain gebruiken om robots en drones in te schakelen

door STIJN

Steeds meer grote bedrijven begrijpen de voordelen van blockchain technologie. Dat is ook Walmart niet ontgaan, onlangs dienden ze een patent in waarin beschreven staat dat ze een systeem willen ontwikkelen waarbij ze drones en robots gaan combineren met blockchain.

Walmart wil niet achterblijven, of wil alleszins voor blijven op de rest en heeft een systeem bedacht waarmee ze blockchain technologie willen combineren met drones en robots. Het patent werd ingediend bij de U.S. Patent Trademark Office en wordt ‘Systems, Devices, and Methods for In-Field Authenticating of Autonomous Robots’ genoemd.

Het is de bedoeling om robots en drones te laten communiceren met elkaar via draadloze signalen in een blockchain gestuurd netwerk waardoor ze het logistieke proces voor goederen volledig zelfstandig kunnen afhandelen zonder dat er een menselijke toets aan te pas komt.

Concreet betekent dit dat apparaten met elkaar gaan communiceren en gecodeerde sleutels met elkaar gaan uitwisselen die telkens opnieuw geverifieerd moeten worden bij overdacht van bv. een pakketje. Op deze manier is het systeem in principe niet te kraken door hackers van buitenaf.

Deze sleutels kunnen verschillende vormen hebben zoals bv. RFID en QR-codes. Walmart probeert met deze toepassingen de concurrentie aan te gaan met pakjesdienst Amazon. Ze hopen om hun logistiek proces te versnellen, verbeteren en daarenboven kostenefficiënt te maken.

Patenten

Dit is niet de eerste keer dat Walmart een patent indient waarmee blockchain gemoeid is. Vorig jaar hadden ze zelfs twee patenten ingediend, eentje om drones beter te kunnen traceren van transport hub naar de eindbestemming. Het andere patent beschreef een systeem om de voorraden en de beschikbare plaats in hun verschillende magazijnen te monitoren.

Het is ondertussen wel duidelijk, blockchain is er om te blijven. Meer zelfs, het zou zomaar eens de manier waarop we werken en leven drastisch kunnen gaan veranderen.

Bronnen: Newsbit, Want

Foto: Mike Mozart – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel