Nederland - 25 september 2018 - Beursbrink

Amerikaanse overheid aan de slag met blockchain?

door STIJN

Het technologiebedrijf IBM en verschillende leden van het U.S. Congressional Blockchain Caucus hebben samengezeten om te bekijken of blockchain gebruikt kan worden voor identiteitscontroles, betalingen en het monitoren van de bevoorradingsketens. Het ziet er dus naar uit dat de Amerikaanse overheid van plan is om gebruikt te maken van blockchain technologie.

Techgigant IBM lanceerde onlangs een rapport genaamd ‘The Impact of Blockchain for Government: Insights on Identity, Payments and Supply Chain’. Dit rapport is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met enkele leden van het U.S. Congressional Blockchain Caucus.

Het rapport vat een reeks gesprekken samen tussen enkele Amerikaanse vertegenwoordigers, samen met Thomas Hardjono, technisch directeur van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Jerry Cuomo, vice-president voor blockchaintechnologie en CTO bij IBM.

Integratie

Zoals Cuomo tijdens de persconferentie zei, kunnen experts blockchain de hele dag bestuderen, uiteindelijk moet het voor burgers beschikbaar worden gesteld. Hij benadrukte dat het tijd is dat de Amerikaanse overheid begint te handelen inzake blockchain-integratie in het dagelijkse leven.

Blockchain is ready for government, let’s get government ready for blockchain.

Volgens Amerikaans vertegenwoordiger Jared Polis heeft de overheid onlangs pas begrepen dat blockchain veel meer toepassingen kent dan enkel crypto en tokens. Hij benadrukte het belangrijk is om het beste juridische kader voor innovatie en blockchain-implementatie te creëren.

Het kan de levenskwaliteit van Amerikanen aanzienlijk verbeteren. Polis voegde er aan toe dat blockchain het echte gebrek aan vertrouwen in gecentraliseerde instellingen kan aanpakken. Kortom, er zijn stemmen binnen de overheid om blockchain te implementeren en gezien de voordelen, is de kans bijzonder groot dat verschillende diensten op blockchain zullen draaien de komende jaren.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Maiconfz – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.