Energy - 13 november 2020 - Aandelen

Europese oliebedrijven blijven interessant

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zal in 2021 harder stijgen dan de markt verwacht. Dit menen analisten van Bank of America.

En als de oliemarkt inderdaad sterker dan verwacht herstelt, dan is dit volgens analisten van de Amerikaanse bank goed nieuws voor de bezettingsgraden en de marges van oliebedrijven.

Volgens Bank of America zijn de Europese oliebedrijven de winnaar van een coronavaccin en een sectorrotatie naar cyclische aandelen. Afgelopen week stegen aandelen als Royal Dutch Shell al fors, maar er rest nog voldoende opwaarts potentieel volgens de bank.

Shell staat samen met onder meer Total, Repsol en Equinor op de kooplijst van Bank of America.

Deze oliebedrijven bieden in 2021 gemiddeld een dividendrendement van 6,5 procent, aldus de analisten. Maar dat is “comfortabel” gedekt door een rendement op de vrije kasstroom van gemiddeld 12,5 procent. Daarbij gaat de bank uit van een prijs van 50 dollar voor een vat Brent, “maar met conservatieve taxaties voor de raffinagemarges”.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.