Nederland - 5 juli 2021 - Beursbrink

‘Investeerders zijn misschien te optimistisch over herstel op oliemarkt’

door STIJN

Investeerders en beleggers hebben hoge verwachtingen van de oliemarkt. Dat men optimistisch is, is zeker niet abnormaal. De wereldeconomie is aan het herstellen, de Amerikaanse economische groei trekt sterk aan, de vraag naar olie neemt toe en noem maar op. Toch waarschuwt Vandana Hari dat men misschien iets te optimistisch is.

Het gaat bijzonder goed op de oliemarkt, de prijzen stijgen nu al een lange periode en volgens marktkenners kan de olieprijs gerust nog een poosje verder blijven stijgen. Vanada Hari, CEO van Vanda Insights, merkt op de investeerders en beleggers zeer optimistisch zijn.

The U.S. rebound and the U.S. leaving behind all Covid restrictions almost … dramatically, starting in April and May, has taken the markets by surprise. But that has also set expectations on a slightly different, more optimistic path.

Hari zei dat de oliemarkt het voorbeeld van de Verenigde Staten gebruikt voor wat er voor de rest van de wereld te wachten staat. En daar ligt volgens Hari het gevaar want als de verwachtingen niet worden gehaald, dan kan het optimisme plaatsmaken voor teleurstelling.

There’s a lot of uncertainty still in the air with regard to the virus, the variants and how … countries manage.

COVID en delta

Daarenboven is COVID-19 nog niet helemaal verdwenen of onder controle. De zogenaamde deltavariant lijkt overal ter wereld aan een opmars bezig te zijn. Hoewel een groot deel van de bevoling gevaccineerd is, bestaat er toch twijfel of de vaccins helpen tegen deze variant.

Ze benadrukte dat er pas over enkele maanden sprake is van massa immuniteit, dus op dit moment is het gevaar omtrent COVID-19 volgens haar nog niet geweken. Hari heeft er pas echt volle vertrouwen in als de twijfels hieromtrent echt van de baan zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.