Nederland - 1 oktober 2018 - Marihuana

En wat met Uruguay?

door STIJN

Iedereen spreekt vol lof over Canada gezien hun marihuanabeleid maar wist u dat Uruguay vijf jaar geleden al het eerste land ter wereld was dat marihuana legaliseerde? Toch hoor je hier niet veel van vermits de commerciële markt er moeite heeft om te groeien en uit te breiden.

Deze maand is het zover, dan kunnen Canadezen legaal marihuana consumeren op welke manier dan ook. Toch is er hun een land voor geweest op dit vlak, namelijk Uruguay. Vijf jaar geleden werd daar al de beslissing genomen om marihuana te legaliseren, zowel medicinaal als recreatief.

Toch loop het ginder niet zo lekker als in Canada vermits de commerciële markt er streng wordt gecontroleerd. Volgens John Walsh, directeur Zuid-Amerikaans drugbeleid bij het Washington Office on Latin Amerika wil Uruguay bewijzen dat ze het systeem onder controle kunnen houden.

Met als gevolg dat er maar veertien apothekers zijn die legaal marihuana mogen verkopen. Daarenboven verkopen ze enkel marihuana die geproduceerd wordt door de staatsbedrijven Symbiosis en Iccorp. Mensen kunnen er 40 gram per maand kopen, in totaal zijn er zo een 24.324 gebruikers geregistreerd. Een peulenschil in vergelijking met Canada en de Verenigde Staten.

Banken

De economie van Uruguay is hard verbonden met de Amerikaanse dollar en Amerikaanse banken. U voelt het al komen, Amerikaanse en Uruguayaanse banken werken nauw samen en dus is de financiële ondersteuning naar apothekers en verkooppunten vrij gering, uiteraard omdat het Amerikaanse federale standpunt inzake marihuana vrij conservatief is.

Dit probleem houdt de groei en uitbreiding van de marihuana markt tegen, iets waar de autoriteiten een oplossing voor proberen te vinden zodat er meer verkooppunten kunnen worden opgericht. Daarmee lossen ze ook een bijkomend probleem op, namelijk is er momenteel te weinig aanbod.

De oplossing is in principe heel simpel, meer samenwerken met Canadese banken in plaats van Amerikaanse banken. In dat geval krijgt de marihuana markt veel meer ademruimte en kan Uruguay echt uitgroeien tot een belangrijke speler op dit vlak. Dat zou niet alleen de inperking van de zwarte markt ten goede komen, ook de economische vooruitzichten zullen er dan op vooruit gaan.

Bronnen: Express

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.