Nederland - 7 juli 2018 - Beursbrink

Versoepeling in Europa kan marihuana aandelen boost geven

door STIJN

We lazen het eerder deze week al, Zwitserland gaat bestuderen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn mochten ze marihuana voor recreatief gebruik legaliseren. Na een Europese ‘versoepeling’ voor medicinale marihuana is dit mogelijks de volgende stap voor een nieuw soort marihuanabeleid. Deze ‘shift’ kan immers een nieuwe boost geven aan marihuana aandelen wereldwijd.

We weten welke richting Canada, Australië en de Verenigde Staten van Amerika uitgaan. In deze landen wordt volop werk gemaakt van het legaliseren van het gebruik van marihuana, zowel medicinaal als recreatief. De ene staat hier trouwens al iets verder in dan de andere.

In Europa lijkt dit onderwerp iets meer tegenwind te krijgen, voornamelijk het recreatief gebruik van marihuana. Op medicinaal vlak zijn er nog weinig tegenstanders vermits het bewezen is dat marihuana effectief positieve gevolgen heeft bij verschillende ziektes en aandoeningen.

Recreatief gebruik

Consumptie voor eigen gebruik ligt echter iets moeilijker maar er is licht aan het einde van de tunnel. Zwitserland zou hier mogelijks een belangrijke rol in kunnen gaan spelen vermits het onderzoek doet naar de gevolgen van het legaliseren van marihuana voor eigen gebruik.

De nieuw aangekondigde onderzoeken kunnen een cruciale eerste stap zijn voor Europa om het gebruik van marihuana te normaliseren. Marihuana-bedrijven zijn opgetogen over het vooruitzicht van een Europese Unie dat recreatieve marihuana toestaat, of zelfs de toegang tot medicinale marihuana vergemakkelijkt.

Terwijl legalisering in Europa zeker nog jaren duurt, zorgt het nieuws uit Zwitserland ervoor dat de eerste belangrijke Europese stap gezet wordt. Het doet Europa nadenken over het potentieel van de industrie en de positieve gevolgen ervan, zowel financieel als op vlak van de volksgezondheid.

Bronnen: Profit Confidential

Foto: Max Pixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.