Nederland - 11 juli 2018 - Beursbrink

Waarom marihuana niet te stoppen is

door STIJN

Dat er een mooie toekomst is weggelegd voor marihuana, hoeven we u niet meer te vertellen. Er wordt verwacht dat deze industrie tegen 2022 ontzettend veel geld zal genereren, namelijk 22 miljard dollar. Dat is slechts enkele jaren van ons verwijderd, de marihuana industrie is dan ook in een verschroeiend tempo aan het uitbreiden.

In de Verenigde Staten van Amerika worden er steeds meer staten als blokjes uit de ‘Jenga toren van verbod’ geplukt. Hoe het er nu naar uit ziet, zal het niet zo heel lang meer gaan duren alvorens de toren in elkaar stort en dat marihuana op federaal niveau volledig wordt gelegaliseerd.

Een onderzoek van New Frontier Data toont aan dat, als de Amerikaanse overheid marihuana zou legaliseren, naar schatting 132 miljard dollar aan federale inkomsten zouden worden gegenereerd in hetzelfde decennium, om maar te zwijgen over de geschatte 1,1 miljoen banen die zouden worden gecreëerd. Die cijfers vertegenwoordigen meer dan een industrie, ze vertegenwoordigen het levensonderhoud van miljoenen Amerikanen, van patiënten tot ondernemers.

Kapitaal

Het is een industrie die op dit moment hard aan het groeien is, ooit in gang gezet door activisten die het onterecht vonden dat marihuana zo hard wordt aangepakt. Nu moeien investeerders, banken en kapitalisten zich vermits er veel geld te verdienen valt in deze nieuwe sector.

Het feit dat marihuana ontzettend veel potentieel heeft op allerlei vlakken, maakt dat er geen ontkomen aan is, zeker nu er al zoveel geld mee is gemoeid. Zowel financieel als medisch biedt de plant opportuniteiten. Terugkeren naar een strenger beleid en verbod zou een grote vergissing zijn.

Voor wie wilt meestappen in dit verhaal, kan op zoek gaan naar marihuana aandelen of ETFs. Voor een diepe kijk in deze nieuwe markt is er altijd de marihuana handleiding van Beursbrink.

Bronnen: The Fresh Toast

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel