Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 10 april 2019 - Beursbrink

Deze factoren kunnen marihuana aandelen doen stijgen

door STIJN

2018 was een goed jaar voor marihuana, er gebeurden allerlei zaken waardoor marihuana steeds meer in de picture kwam te staan. Voornamelijk de legalisering van recreatieve marihuana in Canada en het resultaat van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen waren belangrijke gebeurtenissen. 2019 zou zelfs nog een beter jaar kunnen worden dankzij verschillende katalysatoren.

Vorig jaar kon je als beleggers in marihuana behoorlijk wat rendement halen. Wat gaan marihuana aandelen doen dit jaar en volgend jaar? Marktkenners zijn alvast positief omdat er goede katalysatoren zijn die de marihuana markt een flinke duw in de rug kunnen geven.

2020 Verkiezingen

Op dit moment zijn er 12 gouverneurs die voorstander zijn van het legaliseren van marihuana en dat belooft voor de presidentsverkiezingen volgend jaar. Twee derde van de Amerikanen vindt het een goed idee om marihuana te legaliseren. Dit is met andere woorden een goed agendapunt voor partijen om kiezers over de streep te trekken. Tegen marihuana zijn kan dus stemmen gaan kosten.

Het standpunt in de Verenigde Staten van Amerika is ook grondig aan het veranderen. 75 procent van de Democraten is voorstander voor de legalisering van marihuana. Bij de Republikeinen zijn ze minder fan, maar voor het eerst is meer dan de helft van de partij toch bereid marihuana te legaliseren.

Globalisering

De globale aanvaarding van marihuana groeit met de maand. Steeds meer landen zijn zich bewust van het potentieel, zowel medisch als financieel. In Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Europa en Azië wordt het drugbeleid steeds vaker herbekeken om de drug legaal te kunnen maken.

Medicinale marihuana kent een bijzonder groot draagvlak, recreatieve marihuana daarentegen ligt wat moeilijker. Maar in Europa is de kans groter aan het worden. Marktkenners verwachten dat het eerste Europese land, dat recreatieve marihuana legaliseert, dit jaar of volgend jaar zal opstaan.

Hennep en CBD

Er is ook de opkomst van cannabidiol (CBD) die gewone marihuana een duwtje in de rug geeft. Deze stof wordt veelal uit hennep gehaald en is een niet psychoactief onderdeel dat je niet ‘high’ maakt. Het is echter wel heilzaam en wordt vooral gebruikt tegen depressies, angstaanvallen maar ook voor aandoeningen zoals Alzheimer, epilepsie, ontstekingen en dergelijke.

Marihuana bedrijven springen ook op deze trein, CBD produceren was ook nog nooit zo gemakkelijk als nu. Men verwacht dat CBD, naast medicinale en recreatieve marihuana, evenzeer een waardevolle markt gaat creëren de komende jaren. Experts verwachten 16 miljard dollar tegen 2025.

Bronnen: Investorplace

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel