Nederland - 27 oktober 2018 - Aandelen

Eerste Europees beursgenoteerd marihuanabedrijf schiet uit de startblokken

door STIJN

Marihuana is werkelijk één van de meest gegeerde grondstoffen op dit moment. Het aanbod kan de vraag niet volgen, bedrijven draaien gruwelijke omzetten en aandelen schieten de lucht in. Ook In Europa hebben we sinds deze week een beursgenoteerd marihuanabedrijf en dat aandeel ging als een raket de lucht in.

Canada kent ondertussen verschillende beursgenoteerde marihuanabedrijven, dat geldt ook voor de Verenigde Staten van Amerika. Maar tot voor kort was er op de Europese beurzen nog geen aandeel van een marihuanabedrijf te bespeuren. Daar is deze week verandering in gekomen, het Deense Stenocare ging tegen 1,18 euro naar de beurs en steeg in een mum van tijd naar 4,5 euro.

Stenocare

De bedrijfsactiviteiten van het bedrijf zijn zo goed als compleet, ze importeren, produceren en verkopen cannabisproducten. Het is het allereerste Europese bedrijf, met zulk businessplan, dat op de Europese beurzen noteert. De bedoeling van hun beursgang is uiteraard geld ophalen zodat ze hun bedrijfsmodel kunnen uitbreiden. Ze zijn van plan om een eigen productiefaciliteit te bouwen.

Our ambition is to have our own products on the shelves next year, but the exact timing depends on approval from the Danish Medicines Agency.

Op deze manier hoeven ze minder te importeren en drukken ze de kosten zodat ze zich meer kunnen focussen op de productie. Hun klantenbestand is goed aan het uitbreiden, ze leveren bijvoorbeeld cannabisolie aan ziekenhuizen. In Denemarken is medicinale marihuana volledig legaal.

That this is an explosive market has been proven in North America. But UK and European investors haven’t really had a chance to participate.

Het Deense bedrijf, of het aandeel althans, surft momenteel op de groene hype die er heerst rond marihuana. Steeds meer landen wijzigen hun standpunt en beginnen marihuana te omarmen gezien de gezondheidsvoordelen en de financiële kansen die de plant biedt.

Marktkenners verwachten dat de golf steeds groter zal worden, landen gaan marihuana decriminaliseren en er een ware markt van maken. Op dit moment zijn aandelen misschien wat overgewaardeerd gezien de hype, maar fundamenteel is er ontzettend voor potentieel.

Bronnen: Volkskrant, Financial Post

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel