Nederland - 22 oktober 2018 - Beursbrink

Zo hard gaat het er aan toe in Canada

door STIJN

Er is reeds een tekort aan marihuana vijf dagen nadat Canada marihuana voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd, zo hard gaat het er aan toe in Canada. Vanaf het eerste uur werden er urenlange wachtrijen gevormd bij verkooppunten, consumenten lopen storm voor het groene spul.

Lange rijen en overspoelde websites op de eerste dag van de verkoop van marihuanavorige week. SDQC, een bedrijf dat de verkoop in Quebec beheert, registreerde op de eerste dag meer dan 12.500 winkeltransacties en 30.000 online bestellingen, een gigantisch succes met ander woorden.

Het gaat zelfs zo hard, dat er een tekort heerst en dat de voorraden weldra uitgeput zullen zijn. De marihuanagekte in Canada heeft een ongezien niveau bereikt, winkels kunnen de vraag nauwelijks volgen en moeten hun klanten op wachtlijsten zetten omdat ze bestellingen niet direct kunnen verwerken. Als de vraag effectief hoog blijft, zal de aanbodzijde een tandje moeten bijsteken.

Bill Blair, een Canadese wetgever die achter het idee staat om marihuana te legaliseren, zei dat leveranciers worstelen met de torenhoge vraag naar marihuana maar dat het probleem op termijn weggewerkt zal worden. Er zal een evenwicht worden gezocht op de marihuanamarkt.

We expected certain strains might run out and there would be a bit of a run on supply. But they’ve got a pretty good infrastructure in place and I’m confident it will work.

Domino-effect?

Canada is het tweede land (Uruguay was namelijk eerst) dat marihuana voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd en het eerste land van de grote economieën ter wereld. Het is nu al een groot succes en zal ongetwijfeld als goed voorbeeld dienen voor andere grote landen op deze aardbol.

Zo kijken Amerikanen vol ‘jaloezie’ hoe de Canadese schatkist extra gespijsd zal worden door deze nieuwe legale industrie. Amerikaanse voorstanders hopen dat de regering een bocht van 180 graden zal maken en in de voetsporen zal treden van Canada zodat marihuana ook hier legaal wordt.

Bronnen: USA Today

Foto: Desmond Alexander – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.