Europa - 3 december 2021 - Aandelen

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel voor de Britse notering van Royal Dutch Shell verhoogd van 18,71 naar 20,38 Britse pond bij handhaving van het koopadvies.

Analist James Hubbard noemde de zorgen over het overaanbod olie in 2022, mede aangejaagd door de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus begrijpelijk. Desondanks is de analist van mening dat de forse daling van de olieprijs in de afgelopen week een overdreven reactie zal blijken te zijn geweest.

De voorraden ruwe olie liggen nog steeds onder het vijfjaarsgemiddelde. De volgens Hubbard extreme discipline aangaande investeringen in upstream houdt aan en diverse OPEC-leden hebben nu al moeite om aan hun quota’s te voldoen. Verder is een herstel van de Iraanse olievolumes nog niet in zicht en is de onderliggende mondiale olievraag nauwelijks beïnvloed door de coronacrisis. De opkomst van elektrische auto’s is pas op z’n vroegst vanaf 2030 een gevaar voor de oliemarkt, meent Hubbard.

De analist is van mening dat oliekartel OPEC snel kan schakelen om te reageren op laatste ontwikkelingen rond omikron.

Deutsche Bank verhoogde de ramingen voor de Brent-prijzen in 2022 met 18 procent tot 75 dollar per vat.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.