Crypto Cashflow - 16 december 2022 - crypto
door VINCE

4 voordelen van investeren in vastgoed via de blockchain

Beleggen in vastgoed is voor iedere investeerder interessant. Maar dit hoeft inmiddels niet eens meer fysiek afgehandeld te worden. Het kan namelijk nu via de blockchain, waardoor je achter je bureau gemakkelijk vastgoed kan aanschaffen in bijvoorbeeld Amerika. Hiernaast heeft het nog enkele andere voordelen die we in dit artikel behandelen, en bespreken we ook hoe deze blockchain-markt presteerde in oktober.  

4 grote voordelen van getokeniseerd vastgoed

Het investeren van vastgoed via de blockchain heeft vier duidelijke voordelen, en dat zijn de volgende:

  1. Ten eerste ben je liquide.
  2. Daarnaast kan je fracties kopen zoals bij een REIT (Real Estate Investment Trust), in de vorm van tokens.
  3. Maar betaal je een stuk lagere fees dan bij REITs.
  4. Tenslotte kan je vastgoed tokens potentieel gebruiken in het financiële systeem op de blockchain, als onderpand voor een lening.

De financiële cijfers voor digitaal vastgoed

De maand oktober was een goede maand voor het getokeniseerde vastgoed. Dit is te concluderen aan de cijfers uit het “Security Token Market Real Estate” rapport.

Zo behaalde het in totaal een marktkapitalisatie van $58.258.350,38. Dit was een stijging van 14,74% ten opzichte van de maand ervoor, september.

Daarnaast zag het handelsvolume een enorme groei in oktober. Het steeg namelijk met maar liefst +242,47%, naar een totaal handelsvolume van $173.846,67! Na het rijtje voordelen is het natuurlijk ook niet zo gek dat deze markt zulke snelle groei behaalt.

Welke woningen uit het rapport presteerde het best?

Er waren een aantal woningen die duidelijk het beste rendement opleverde in de maand oktober. De twee veruit best presterende woningen, worden allebei verkocht via RealT! Het gaat om de onderstaande twee, die een rendement van +86,34% en +47,79% behaalde:

We zagen al eerder veel potentie in RealT en schreven daarom al meerdere stukken over deze woning-marktplaats op de blockchain. Een stap voor stap handleiding om zelf vastgoed aan te schaffen via RealT, vind je in dit rapport!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.