Nederland - 29 januari 2020 - Beursbrink

Daling olieprijzen houdt halt

door STIJN

Niet alleen de aandelenmarkten ondervinden hinder van het coronavirus, ook de olieprijzen lijden eronder. Olie is al enkele dagen op rij fors gedaald maar vandaag kwam daar een einde aan. Zowel de Brent als de WTI crude zijn opnieuw lichtjes gestegen na een dagenlange verliesreeks. Reden hiervoor is de hoopgevende boodschap van de OPEC om de beperkingen te verlengen.

Het coronavirus teistert de financiële markten wegens angst onder beleggers en investeerders. Maar ook omdat China voor een groot deel stilligt zodat het virus zich niet kan verspreiden. Op de aandelenmarkten is duidelijk welk effect het virus heeft, verschillende beursindexen zijn de afgelopen dagen flink gedaald uit vrees voor een negatieve economische impact.

En dat vertaalt zich uiteraard ook in lagere olieprijzen want minder economische activiteiten vergen minder olie dus zal ook de vraag naar olie achteruitgaan. Dat is exact wat de olieprijzen de afgelopen dagen hebben gedaan maar vandaag lijkt daar een einde aan te zijn gekomen.

Het goede nieuws is dat olie opnieuw lichtjes stijgt, dat heeft te maken een positieve boodschap van de OPEC. De olieproducerende landen zijn namelijk van plan om de olieproductiebeperkingen te verlengen tot en met juni. Ze lieten ook weten dat de beperkingen uitgediept kunnen worden als blijkt dat het virus nog meer schade gaat aanrichten aan de vraag naar olie.

Daarenboven lijkt de olievoorraad in de Verenigde Staten van Amerika ook te slinken. Het gecombineerde nieuws wordt omarmd door investeerders waardoor de olieprijzen opnieuw wat goede moed vinden om een einde te maken aan de verliesreeks van de afgelopen dagen.

Bronnen: Daily FX

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.