VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 17 september 2019 - Aandelen

China en VS tonen goede wil

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) China en de Verenigde Staten laten hun goede wil zien, nu een nieuwe ronde onderhandelingen in zicht is. Dit stelde econoom Arjen van Dijkhuizen van ABN AMRO.

“Hoewel de trend er één is van escalatie, zien we recentelijk dat zowel China als de VS wat signalen van goede wil afgeven”, zei Van Dijkhuizen.

Hij wees onder meer op vrijstellingen van Chinese kant voor bepaalde Amerikaanse goederen, de Chinese centrale bank die de spilkoers voor de yuan ten opzichte van de dollar wat sterker stelde en president Donald Trump die de verhoging van bepaalde importheffingen heeft uitgesteld naar medio oktober.

“Overigens zijn deze recente gebaren van goede wil niet meer dan een draai in het conflict, dat gedurende 2018 en vooral sinds mei 2019 sterk is geëscaleerd”, meent Van Dijkhuizen. Ook heeft het conflict al geleid tot een wereldwijde daling van het ondernemersvertrouwen en een vertraging van de industriële activiteit, de wereldhandel en de wereldgroei.

En nu macrocijfers laten zien dat het groeimomentum is verzwakt, is volgens Van Dijkhuizen de kans “aanzienlijk” dat Beijing nieuwe steunmaatregelen zal nemen.

De Chinese viceminister van Financiën Liao Min zal deze week naar de Verenigde Staten vertrekken om voorbereidende gesprekken te voeren voor de ontmoeting tussen de twee landen in oktober. Dit maakte het Chinese ministerie van Handel bekend.

Begin oktober willen China en VS in Washington verder onderhandelen over een handelsakkoord.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.