Nederland - 4 juli 2019 - Beursbrink

CEO van Canopy Growth ontslagen, aandeel veert omhoog

door STIJN

Het Canadese marihuanabedrijf Canopy Growth is op zoek naar een nieuwe CEO. De raad van bestuur heeft namelijk beslist om Bruce Linton opzij te schuiven. Een opvallende reactie op de beurzen, het aandeel van Canopy Growth veerde namelijk op na de bekendmaking van het nieuws.

Bruce Linton, voormalig CEO van Canopy Growth, heeft samengezeten met de raad van bestuur en zijn samen tot de beslissing gekomen dat hij niet langer de touwtjes in handen zal hebben, hij werd dus ontslagen met andere woorden. Mark Zekulin, co-CEO van het bedrijf, behoudt zijn positie en zal samen met het bestuur op zoek gaan naar een waardige plaatsvervanger voor Linton.

The Board decided today, and I agreed, my turn is over. Mark has been my partner since this Company began and has played an integral role in Canopy’s success.

Positieve reactie

Beleggers en investeerders lijken positief te reageren op dit nieuws. Het aandeel ging woensdag met 8,2 procent onderuit, het laagste niveau sinds januari dit jaar. Maar net voor het sluiten van de handelsdag, wist het aandeel alsnog positief te eindigen met 1,96 procent. Het aandeel van Canopy Growth noteert momenteel aan 53,52 Canadese dollar en zit in een zijdelingse horizontale trend.

Het bedrijf rapporteerde zwakke kwartaalcijfers met teleurstellende verkoopcijfers. Ook aandeelhouder Constellation Brands, hun partner om marihuanadrankjes te produceren, liet weten dat ze ‘not pleased’ waren met de bedrijfsresultaten. Echter, als Canada ‘edibles’ legaliseert dit jaar, kan Canopy een flinke opwaartse boost krijgen door de samenwerking met Constallation Brands.

De raad van bestuur is vastbesloten en beweert dat het bedrijf nood heeft aan een nieuwe leider. Ze zijn duidelijk niet tevreden met hoe de zaken worden geregeld bij Canopy Growth en proberen het daarom over een andere boeg te gooien. De tijd zal uitmaken of dit de juiste beslissing is.

Bronnen: Barrons

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.