Nederland - 15 september 2022 - Beursbrink

Directeur hernieuwbare energie Wael Sawan wordt CEO van Shell

door STIJN

Oliegigant Shell heeft aangekondigd dat de huidige CEO Ben van Beurden eind dit jaar zal aftreden en vervangen zal worden door directeur hernieuwbare energie Wael Sawan. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht gezien Shell de voorbije maanden aan het zoeken was naar een manier om een opvolger te vinden voor van Beurden.

Shell krijgt een nieuwe CEO vanaf 1 januari, de huidige directeur hernieuwe bare energie Wael Sawan gaat de scepter van Ben van Beurden overnemen. Dat is wellicht goed nieuws voor het toekomstige pad dat Shell gaat bewandelen vermits Sawan nog meer focus wil leggen op groene energie. Ben van Beurden werd in 2014 CEO en gaat op zijn 64ste met pensioen vanaf 30 juni.

I’m looking forward to channelling the pioneering spirit and passion of our incredible people to rise to the immense challenges, and grasp the opportunities presented by the energy transition.

Hernieuwbare energie

Sawan heeft de Libanese-Canadese nationaliteit en werkt reeds 25 jaar lang voor Shell. Hij was voornamelijk bezig met commerciële projecten maar is sinds november 2021 directeur voor de afdeling hernieuwbare energie. Hij wil de lijn van ‘groene stroom’ doortrekken de komende jaren en Shell efficiënter en sneller de energietransitie laten doormaken.

We will be disciplined and value focused, as we work with our customers and partners to deliver the reliable, affordable and cleaner energy the world needs.

Het aandeel van Shell maakte een sprongetje van 0,7 procent en noteert 40 procent hoger dan begin dit jaar. De afgelopen kwartalen zijn bijzonder gunstig geweest voor energiebedrijven door de stijgende gas- en olieprijzen. Dit soort aandelen weet nog een goed rendement te halen ondanks het bedrukte sentiment op de aandelenmarkten door de hoge inflatie en de centrale banken.

Bronnen: Sam Meredith – CNBC

Foto: : Raysonho – WikimediaCC0 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.