Nederland - 7 april 2022 - crypto
door STIJN

Sterke stijging dogecoin nadat Elon Musk zich inkoopt bij Twitter

De mememunt dogecoin is sterk gestegen sinds het nieuws dat Elon Musk 9,2 procent van de Twitter-aandelen in bezit heeft. Daarmee is hij meteen de grootste aandeelhouder van het sociale mediabedrijf. Daarboven zal hij ook deel uitmaken van de raad van bestuur. Maar waarom zou dogecoin voordeel halen uit Musk zijn belang in Twitter?

Dogecoin is de afgelopen dagen sterk gestegen omwille van Elon Musk zijn belang in Twitter. De CEO van Tesla heeft een aandeelhouderschap van 9,2 procent verworven, wat hem meteen de grootste aandeelhouder maakt. Hij liet ook weten deel uit te willen maken van de raad van bestuur op voorwaarde dat hij nooit meer dan 14,9 procent van de aandelen zou verwerven.

Elon Musk en dogecoin gaan hand in hand. De afgelopen maanden heeft Musk al verschillende keren iets getweet over de digitale munt waardoor deze hard in waarde steeg. Zijn laatste tweet ging over de acceptatie van dogecoin als betaling bij Tesla’s supercharging stations.

Adverteerders

Men speculeert nu dat Musk gaat proberen om de overige bestuursleden van Twitter warm te maken voor dogecoin als betaalmiddel. Het idee zou zijn dat adverteerders kunnen betalen door middel van dogecoin. Maar strategen en marktkenners verwachten niet dat dit niet snel zal gebeuren.

The speculation is that advertisers could be able to pay DOGE for ads and for other uses on Twitter.

Op dit moment zijn enkel bitcoin en ethereum geïntegreerd door Twitter. De invloed van Elon Musk op dogecoin was vorig jaar bijzonder sterk, maar het lijkt er op dat zijn invloed afgezwakt is. Hij probeert de digitale munt te pumpen maar de koersbewegingen zijn minder hevig als toen.

Bronnen: Helene Braun – Coindesk

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.