VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 17 september 2020 - Beursbrink

Canopy Growth en Martha Stewart slaan handen in elkaar

door STIJN

Lifestyle goeroe Martha Stewart betreedt de CBD-markt met een resem gels, oliën en gummies. De multimiljonair, die overigens 79 jaar oud is, gaat samenwerken met het Canadese Canopy Growth om haar eigen merknaam op de markt te brengen die vooral bedoeld is voor de oudere generatie en huisdieren. De bekendheid van tv-gezicht Stewart moet Canopy Growth ook helpen om hun bedrijf nog meer op de kaart te zetten.

Martha Stewart is vooral bekend van haar programma’s op de Amerikaanse televisie. Maar ze is ook een zakenmagnaat, redactrice en voormalig broker. Ze heeft een neus voor zakendoen en deze keer waagt ze haar op de CBD-markt. Samen met het Canadese Canopy Growth gaat ze haar eigen producten op de markt brengen, namelijk CBD in de vorm van olie, gummies en gels.

Het is een lange weg geweest voor de 79-jarige zakenvrouw want ze is al bij meer dan 3.000 Amerikaanse CBD-bedrijven gaan aankloppen om samen te werken. David Klein, CEO van Canopy Growth, twijfelde niet en ziet opportuniteiten in een samenwerking met Stewart.

Klein heeft zelfs al voorspeld dat de verzadigde CBD-markt in Amerika tegen het einde van 2023 meer dan 10 miljard dollar per jaar zou kunnen bedragen. En hij rekent er duidelijk op dat het persoonlijke merk van Martha Stewart zijn genereuze bijdrage zal doen.

Celebs

Stewart staat niet aan de zijlijn maar moeit zich ook met de marketingplannen van haar CBD-lijn. Vrijdag werd een deel van haar producten gelanceerd. Het is ook de bedoeling dat de producten voor huisdieren nog voor kerstmis in de winkelrekken zullen liggen. Niet onbelangrijk want Klein schat dat dit marktsegment jaarlijks 600 miljoen dollar zal opleveren.

Martha is niet de eerste die een partnerschap aangaat met Canopy Growth. Ook Snoop Dogg werkt sinds begin 2016 samen met de Canopy-dochteronderneming genaamd Tweed. De artiest en cannabisliefhebber hielp het bedrijf met de merkstrategie en biedt drie verschillende soorten cannabis aan onder zijn naam, meer bepaald via zijn ‘Leafs by Snoop’-lijn.

Bronnen: Leafdesk

Foto: Julia Teichmann – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.