Nederland - 13 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Cannabisverkoop in USA naar verwachting 10 miljard dollar waard

Elk jaar opnieuw stijgen de verkoopcijfers van cannabis in de Verenigde Staten van Amerika. Ook dit jaar gaat naar alle waarschijnlijkheid geen uitzondering zijn. Sterker nog, de verkoopcijfers gaan een nieuwe mijlpaal bereiken.

De verwachting is dat de cannabisverkoop in de USA dit jaar de kaap van 10 miljard kan halen. Dat blijkt alvast uit een prognose van het Marihuana Business Factbook. De cannabisindustrie in de Verenigde Staten van Amerika gaat dit jaar ergens stranden tussen de 8 en 10 miljard dollar.

Dat is een stijging van maar liefst 32 procent ten opzichte van het jaar ervoor. En daar stop het niet, de industrie gaat nog veel harder toenemen in de USA. Tegen 2022 is het perfect mogelijk dat het verkoopcijfer van cannabis een nieuw hoogterecord gaat halen tussen de 18 en 22 miljard dollar.

Recreatief gebruik

Het is niet verwonderlijk dat de marihuanaverkoop in 2018 nog verder gaat toenemen. De staat Californië legaliseerde uiteindelijk cannabis voor recreatief gebruik aan het begin van het nieuwe jaar. Dat is een enorme factor voor omzetgroei aangezien het de grootste staat in de USA is.

Ook Massachusetts begint in juli met de verkoop van recreatieve cannabis en wordt daarmee de eerste staat ten oosten van de Mississippi. Dat betekent dat Massachusetts een belangrijke bestemming kan worden voor ‘East Coast’-toeristen die op zoek zijn naar een ‘quick high’.

Er wordt ook verwacht dat 2019 het eerste jaar is waarin de verkoop van recreatieve cannabis in de Verenigde Staten de medische verkoop op de hielen zit, wat opnieuw grotendeels te wijten is aan het feit dat Californië nu beide vormen toelaat. In 2020 zal de verkoop van recreatieve cannabis naar verwachting groter zijn dan de verkoop van medicinale cannabis.

Bronnen: Civilized

Foto: Pxhere

Staafdiagram: StatistaCC BY-ND 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.