Nederland - 19 maart 2018 - Marihuana
door STIJN

Snoop Dogg gaat 45 miljoen dollar investeren in de cannabis industrie

Casa Verde Capital is wellicht minder bekend, maar de naam Snoop Dogg doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. De rapper en zakenman gaat via zijn investeringsfonds Casa Verde Capital een voet zetten in de cannabis industrie. Het investeringsfonds heeft 45 miljoen dollar opgehaald via kleine bedrijven en individuele investeerders.

Casa Verde Capital, het investeringsfonds van Snoop Dogg, is er in geslaagd om 45 miljoen dollar op te halen en gaat deze investeren in bedrijven die actief zijn op de marihuana markt. Aardig wat geld dat voor vers kapitaal zal zorgen en deze bedrijven een flink ‘boost’ zal geven om uit te breiden.

Het geld wordt geïnvesteerd in bedrijven die diensten en hulpmiddelen aanbieden voor de kweek, distributie en verkoop van cannabis producten. Het was voor de investeerders een belangrijk punt om niet rechtstreeks in marihuana te investeren gezien de federale illegaliteit van het product.

Vooral door de dreiging van een hardhandig optreden tegen de staat-legale cannabis bedrijven door het team van Trump. Ze omschrijven het als een investering in ‘picks and shovels’, oftewel in werktuigen en middelen die gebruikt worden door bedrijven die actief bezig zijn met marihuana.

Opportuniteiten

Casa Verde is bijzonder enthousiast over de marihuana industrie omdat dit slechts het begin is. Er is nog ontzettend veel potentieel dat naar boven moet komen. De opportuniteiten zijn op dit moment zeer groot en bureaucratie is amper aanwezig, ideaal voor jonge ondernemers om te starten.

Karan Wadhera, managing partner bij Casa Verde, merkt op dat de concurrentie aan het toenemen is. Steeds meer investeringsfondsen richten hun pijlen op de marihuana industrie, zelfs fondsen van traditionele banken. Casa Verde heeft echter een belangrijke troef, namelijk Snoop Dogg himself.

Snoop Dogg, ook gekend als Calvin Broadus, fungeert als een belangrijk uithangbord en rolmodel voor Casa Verde. Ook voor de industrie gezien zijn status als rapper en fervent wietroker. Zijn medewerking en deelname vergroot de geloofwaardigheid van het investeringsfonds. Het fonds heeft reeds in acht bedrijven geïnvesteerd ter waarde van 1 miljoen dollar, de rest volgt later dit jaar.

Bronnen: De Tijd, Herb

Foto: Wikimedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.