Nederland - 1 mei 2019 - Beursbrink

Canopy Growth breekt uit na ‘hemp deal’

door STIJN

De Canadese marihuana producent Canopy Growth heeft gemeld dat ze een deal rond hebben om een productiefaciliteit in de staat New York te openen. Dit maakt deel uit van hun plan om er een marihuana productie park op te starten, het goede nieuws stuwde het aandeel van de hoogte in. Beleggers en investeerders zijn duidelijk tevreden met de evolutie van dit dossier.

De woordvoerder van de Canadese marihuana producent Canopy Growth zei dat ze een faciliteit van 28.600 vierkante meter in Kirkland (N.Y.) te pakken hebben. Het bevindt zich op een terrein van 48 hectare en het is centraal gelokaliseerd in de regio. Dit past helemaal in hun strategisch plaatje.

Strategie

In januari kreeg het marihuana bedrijf een licentie van de staat New York, niet lang nadat de Amerikaanse overheid het nieuwe wetsvoorstel omtrent marihuana productie goedkeurde. Canopy Growth gaat de faciliteit in Kirkland gebruiken in een groter productieproces waarbij ze chemische stoffen uit marihuana kunnen extraheren en ze te verwerken in afgewerkte producten.

Het aandeel van Canopy Growth maakte een sprong van 4,11 procent, het is duidelijk dat beleggers tevreden zijn met de strategische aanpak van het bedrijf. Het aandeel zit in een positieve trend, mede dankzij het andere nieuws over de toekomstige overname van het Amerikaanse Acreage Holdings.

CEO Bruce Linton zei ook dat hij hoopt op het creëren van een ‘hemp ecosysteem’. Door de aanwezigheid van Canopy Growth in Kirkland, hoopt hij dat andere marihuana bedrijven zich ook aangetrokken zullen voelen om deel te willen uitmaken van het ‘marihuana park’.

Strategisch adviseur Geoff Whaling zei ook dat ze verder gaan zoeken naar andere toepassingen voor marihuana of hennep. In plaats van enkel naar THC en CBD, zullen ze zich ook gaan focussen op het gebruik van hennep voor kleren, cosmetica en voor zachte ondergronden voor vee.

Bronnen: Investors

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments