Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 5 november 2018 - Beursbrink

Australië loopt 5 miljard dollar mis door marihuana niet te legaliseren

door STIJN

Nu Canada marihuana heeft gelegaliseerd op alle vlakken, gaan andere landen nog eens de oefening maken wat het voor hun zou betekenen mochten ze hetzelfde doen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat Australië maar beter hetzelfde pad bewandeld want ze lopen ongeveer 5 miljard dollar mis.

Onderzoeksbureau New Frontier Data heeft de oefening gemaakt met een grondige analyse aan de hand van berekeningen en de huidige situatie in Australië. Mocht Australië marihuana voor recreatief gebruik legaliseren, dan zou deze markt kunnen groeien tot een waarde van 5 miljard dollar.

Cannabis is er de meest gebruikte drug, ongeveer 12 procent van de bevolking gebruikt het. Op dit moment wordt de zwarte markt geschat op 4,5 miljard dollar per jaar, geld dat in de zakken van criminelen en georganiseerde bendes terecht komt. Een legale markt kan dit verhinderen.

Medicinale marihuana is reeds gelegaliseerd voor de behandeling van verschillende ziektes en aandoeningen. Maar de hoge kost, lage beschikbaarheid en strikte regels maken het een heel gedoe voor patiënten om aan marihuana te geraken. Hier is dus nog werk aan de winkel.

Legalisering

Er is reeds een ‘beweging’ die de Australische overheid aanspoort om marihuana te decriminaliseren en de illegale markt aan te pakken door zelf een markt te creëren onder toezicht van de overheid. Dit heeft meerderen voordelen, de criminaliteit wordt aangepakt, de cannabis kan beter worden gecontroleerd op kwaliteit en de overheid kan er een aardige duit aan verdienen.

Maar dat ligt blijkbaar gevoelig in Australië en lijkt niet meteen te gaan gebeuren. Nadat Canada marihuana volledig heeft gelegaliseerd, werd premier Scott Morrison de vraag gesteld of hij het plan van Justin Trudeau gaat volgen. Daar antwoordde hij volmondig neen op.

Bronnen: News

Foto: Stay Regular – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel