Nederland - 6 november 2018 - Beursbrink

Midterm verkiezingen kunnen in het voordeel van marihuana spelen

door STIJN

De Amerikaanse midterm elections staan voor de deur en dat kan heel wat teweeg brengen in de Verenigde Staten van Amerika. Niet alleen voor de Senaat en president Donald Trump maar ook op vlak van marihuana. Het lijstje van staten waar het legaal is kan misschien uitgebreid worden.

De Verenigde Staten verbieden alles wat met marihuana te maken heeft… op federaal niveau alleszins. Per staat wordt er een apart drugbeleid gevoerd en dan ziet het plaatje er helemaal anders uit. De midterm elections kunnen ervoor zorgen dat de shift naar de legalisering van marihuana nog groter wordt gezien vier staten ook de knoop zullen doorhakken inzake hun drugbeleid.

Met twee derde van de Amerikanen die voorstander is om marihuana te legaliseren, kan je wel stellen dat het standpunt in de Verenigde Staten flink is omgeslagen. Maar op federaal niveau wordt deze beslissing tegengehouden door Jeff Sessions, ondanks de recente goedkeuring in Canada.

De midterm elections kunnen door het volk gebruikt worden als middel om hun voorkeur duidelijk te maken aan de Amerikaanse overheid en kunnen zo het marihuana-landschap veranderen.

Huidige situatie

Op dit moment zijn er negen Amerikaanse staten (en Washington DC) die marihuana voor recreatief gebruik hebben gelegaliseerd. Echter in Washington DC en Vermout is de verkoop ervan verboden, maar inwoners mogen er wel marihuana groeien en bezitten.

Nog eens 22 extra staten staan dokters toe om marihuana voor medicinaal gebruik voor te schrijven voor de behandeling van PSTD, epilepsie, HIV/AIDS, kanker en tal van andere aandoeningen.

Dat lijstje kan na de midterm elections mogelijks uitgebreid worden. In de staten Michigan, North Dakota, Utah en Missouri zal de knoop worden doorgehakt of marihuana hier ook gelegaliseerd zal worden, zowel voor recreatief als medicinaal gebruik.

Bronnen: The Guardian

Foto: Futurefilmworks – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.