Nederland - 25 mei 2023 - VS
door STIJN

Nvidia schiet nabeurs 26 procent hoger

Het belooft een donkergroene dag te worden voor de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. De techgigant publiceerde een sterk kwartaalrapport en wist op alle vlakken de analistenverwachtingen ruim te overtreffen. Het aandeel ging woensdag nabeurs maar liefst 26 procent hoger.

Wat een sterk kwartaalrapport niet kan doen voor een aandeel. De Amerikaanse chipfabrikant Nvidia publiceerde sterke bedrijfsresultaten met als gevolg dat hun aandeel nabeurs 26 procent de hoogte in schoot.

De winst per aandeel bedroeg tijdens de eerste drie maanden van het jaar 1,09 dollar versus 0,92 dollar volgens de analistenverwachtingen. Ook de omzet was beduidend hoger, 7,19 miljard dollar versus 6,52 miljard dollar.

Travelcard

Voor het huidige kwartaal verwacht Nvidia voor 11 miljard dollar aan verkopen te realiseren, dat is 50 procent hoger dan de 7,15 miljard die analisten voorspellen. Nvidia is bezig aan een sterk herstel op de beurzen. Voor de stijging van 26 procent, noteerde het aandeel dit jaar al 109 procent hoger.

Vraag

CEO Jensen Huang benadrukt dat de vraag naar hun producten dit jaar sterk is gestegen. De datacenter groep van Nvidia rapporteerde een omzet van 4,28 miljard dollar tegenover de verwachting van 3,9 miljard dollar, een jaarlijkse stijging van 14 procent. Ook hier overtreffen ze met gemak de verwachtingen.

Nvidia zei dat de prestaties werden aangedreven door de vraag naar zijn GPU-chips van zowel cloudleveranciers als grote internetbedrijven, die hun chips gebruiken om AI-applicaties zoals OpenAI’s ChatGPT te ontwikkelen. AI-toepassingen kenden de afgelopen maanden een sterke interesse.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: Nvidia CorporationFlickrCC BY-NC-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.