Nederland - 14 april 2022 - Beursbrink

Bitcoin naar 100.000 dollar de komende 12 maanden?

door STIJN

De populaire digitale munt bitcoin zou in de komende 12 maanden naar 100.000 dollar kunnen stijgen. Dat is de voorspelling van Antoni Trenchev, CEO van cryptoplatform Nexo. Zijn voorspellingen worden maar best serieus genomen, in 2020 zei hij ook dat bitcoin boven de 50.000 dollar zou stijgen. De munt haalde dat niveau uiteindelijk in februari 2021.

Een stijging naar 100.000 dollar of hoger, dat zou bitcoin te wachten staan de komende 12 maanden. CEO van Nexo Antoni Trenchev verwacht dus dat de digitale munt meer dan gaat verdubbelen in waarde. In het jaar 2020 deed hij soortgelijke voorspelling, namelijk dat bitcoin tot boven de 50.000 dollar zou stijgen. Zijn voorspelling kwam uit in februari 2021.

Toch vreest hij voor een negatief sentiment op korte termijn. Gezien de evolutie op de financiële markten, is de kans groot dat bitcoin eerst stevig zal gaan dalen alvorens te starten aan zijn ‘bull run’. Crypto-aanhangers zeggen dat de markt ‘volwassen’ is geworden en dat er voldoende liquiditeit is nu Wall Street mee op de trein is gesprongen. Er is voldoende munitie voor hogere koersen.

Tegenwind

Ondertussen kopen crypto ‘whales’ zoals Do Kwon, de mede-oprichter van blockchain-bedrijf Terra Labs, voor miljoenen dollars aan bitcoin op in de overtuiging dat het een toekomstige ‘reserve’ valuta zou kunnen worden. Maar er zijn ook wat ‘headwinds’ voor bitcoin.

Zo is de correlatie tussen de munt en de Nasdaq zeer groot, wat maakt dat de munt volatiel is. De munt noteert momenteel ook 40 procent onder zijn recordkoers van 68.990 dollar. Paolo Ardoino, chief technology officier bij Bitfinex, vreest voor minder handelsvolume op de cryptomarkt de komende maanden wegens de huidige ontwikkelingen op het wereldtoneel en de markten.

So we are seeing definitely lower volumes on the crypto side … bitcoin volumes have dropped over the last few weeks. So that is quite important as a metric because it tells many whales, many active market participants, participants that were very active before are waiting a little bit on the sidelines.

Bronnen: Ryan Browne & Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Jorge Franganillo – Flickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.