Nederland - 4 augustus 2022 - Beursbrink
door STIJN

‘Volgende bitcoin bull run binnen 12 maanden’

Bitcoin en andere digitale munten zitten in het slop. Niemand weet hoe lang dit nog zal blijven duren. Florian Grummes, managing director bij investeringsbedrijf Midas Touch, denkt meer te weten en verwacht dat bitcoin binnen de 12 maanden opnieuw een lange ‘bull run’ zal kennen. Daarenboven verwacht hij ook een kleine ‘relief rally’ deze zomer.

Bitcoin zit sinds 18 juni opnieuw in een lichte opwaartse trend. Toen tikte de populaire digitale munt de 18.000 dollar aan, ondertussen noteert bitcoin rond de 22.500 dollar. Deze stijging van 24 procent geeft beleggers hoop op een duurzaam herstel en een nieuwe ‘bull run’. Volgens Florian Grummes komt deze ‘bull run’ er binnen de 12 maanden en zal ze ook behoorlijk lang duren.

Hij benadrukt dat bitcoin in ‘herstelmodus’ is, deze koersbeweging loopt gelijk met het herstel op de aandelenmarkten. Hoewel Grummes waarschuwt voor verrassingen, zowel opwaarts als neerwaarts. De situatie op het wereldtoneel zijn fragiel, zowel economisch als politiek.

Over de lange termijn is hij bullish. Steeds meer grote investeerders stappen in het cryptoverhaal en er zijn ook steeds meer toepassingen in de reële wereld. Bitcoin en de algemene cryptomarkt hebben echter in de eerste helft van 2022 in de rode zone gehandeld. Met name bitcoin boekte zijn slechtste rendement tijdens het tweede kwartaal van 2022 en verloor zijn waarde met 56 procent.

Bronnen: Justinas Baltrusaitis – Finbold

Foro: Jernej Furman – Flickr CC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.