Nederland - 16 augustus 2022 - Aandelen

Bitcoin opnieuw boven 25.000 dollar

door STIJN

Op 15 augustus rond half vier ’s nachts steeg bitcoin tot boven de 25.000 dollar. Dat is geleden sinds begin juni dit jaar, net voordat de cryptomarkt in een dalende trend zonk. Op 18 juni bereikte de digitale munt een ‘bodem’ en noteert sindsdien 27 procent hoger. De rally op de Amerikaanse beurzen zorgt voor een heropleving op de cryptomarkt.

Er is een psychologische grens aangetikt, bitcoin is namelijk tot boven de 25.000 dollar gestegen. De populaire digitale munt tikte de 25.023 dollar aan op 15 augustus om half vier ’s nachts en gezien de opwaartse trend, is de kans groot dat de 26.000 dollar weldra gehaald zal worden.

Het sentiment op de cryptomarkt volgt dat van de aandelenmarkten in de Verenigde Staten. Sinds deze beursindexen aan het herstellen zijn, zijn digitale munten evenzeer aan het stijgen. Beleggers en investeerders zijn meer ‘bullish’ geworden na het laatste inflatierapport. Hieruit is gebleken dat de consumentenprijzen minder hard zijn gestegen dan men had voorspeld.

Sentiment

Sinds begin dit jaar noteert bitcoin 48 procent lager. Maar op 18 juni werd een ‘bodem’ bereikt op 18.900 dollar, sinds die dag is bitcoin reeds 27 procent gestegen. Vijay Ayyvar, vice-voorzitter bij crypto exchange Luno, benadrukt dat bitcoin zich in een ‘bullish’ trend bevindt.

BTC continues to show signs of bullishness mainly due to higher highs and lows being formed.

Ether doet het zelfs nog beter met een stijging van 56 procent de afgelopen maand. Deze sterke stijging heeft te maken met de upgrade van het netwerk dat gepland staat op 15 september. Eén ding is duidelijk, het sentiment op de cryptomarkt is opnieuw positief.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: PDPCC0 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.