Nederland - 30 juli 2022 - Aandelen
door STIJN

Bitcoin doorbreekt 24.000 dollar

Bitcoin is door de 24.000 dollar-grens gebroken en heeft zijn beste maandelijkse prestatie van de afgelopen negen maanden achter de rug. De populaire digitale munt volgt met zijn opwaartse trend de beweging op de aandelenmarkten, want ook hier lijkt het sentiment te keren. Bitcoin staat momenteel 26,8 procent hoger deze maand.

Niet alleen aandelen zijn aan het herstellen, voor hoe lang het ook mag duren, ook bitcoin en andere digitale munten zitten in een opwaartse trend. Bitcoin heeft vrijdag de 24.412 dollar aangetikt en noteert op het hoogste niveau van de afgelopen zes weken. Met een stijging van 26,8 procent deze maand, heeft de munt zijn beste maand sinds oktober vorig jaar achter de rug.

De bitcoin rally begon woensdag nadat de Federal Reserve had aangekondigd de rente nog maar eens met 75 basispunten te verhogen maar signaleerde dat ze in de toekomst wellicht minder agressief gaan handelen. Vijay Ayyar, vicevoorzitter bij cryptoplatform Luno, merkt op dat er veel kapitaal aan de zijlijn staat te wachten dat nu stilaan richting de markten vloeit.

There seems to be a lot of liquidity sitting on the sidelines, which is now coming in based on the last few months of consolidation/downward pressure, that is now easing up.

Momentum

Maar bitcoin noteert nog altijd 48 procent in de min dit jaar en meer dan 60 procent onder zijn piek van november vorig jaar. Dat heeft te maken met enkele negatieve factoren die de cryptomarkt rake klappen hebben gegeven, zoals het in elkaar storten van de stablecoin TerraUSD. Dit veroorzaakte faillissementen van onder andere Celsius en hedgefonds Three Arrows Capital.

Beleggers proberen al een tijdje de bodem op de markten te timen. Maar daarvoor moet er toch nog het één en ander gebeuren. Een bodem zal vermoedelijk pas gevormd worden van zodra het macroeconomische ‘landschap’ verbetert. Bitcoin is nu al enkele weken aan het traden tussen de 18.000 en 24.000 dollar. Maar gezien het momentum, kan het richting de 30.000 dollar gaan.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Jorge FranganilloFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.