Nederland - 25 mei 2022 - Beursbrink

‘Bitcoin kan nog verder dalen’

door STIJN

De populairste digitale munt, namelijk bitcoin, heeft dit jaar reeds 37 procent van zijn waarde verloren. Beleggers en investeerders hopen dat het ergste achter de rug is, maar bij investeringsbedrijf Valkyrie vrezen ze dat het neerwaarts potentieel voor bitcoin groter is dan het opwaarts potentieel. Een prijs rond de 22.000 dollar is perfect mogelijk.

Welke richting gaat bitcoin uit de komende weken en maanden. Dit jaar is voorlopig niet gunstig voor crypto, bitcoin is sterk gedaald van 47.000 dollar naar het huidige niveau van 29.700 dollar. Het ziet er volgens Josh Olszewicz, hoofdonderzoeker bij Valkyrie, niet zo positief uit voor de komende weken en maanden. Hij benadrukt dat de volatiliteit té hoog is op dit moment.

Alvorens een bodem te vormen, moet de rust volgens hem terugkeren. Zolang dit niet gebeurt, ziet hij bitcoin verder zakken naar 22.000 dollar. En dat staat volgens de onderzoeker niet meteen te gebeuren. In het beste geval wordt de bodem bereikt in het derde kwartaal dit jaar. De kans bestaat ook dat dat zelfs dit jaar niet zal gebeuren en dat we moeten wachten tot volgend jaar.

We can look at things like the 200-week moving average, which is around $22,000. We can look at realized price, which is the average price of coins that have moved on-chain, which is around $23,800.

Factoren

Er zijn veel factoren die een impact hebben op de markten, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank en de problemen met de supply chain. Het verhogen van de rentes doet beleggers en investeerders schrikken, niet alleen op de aandelenmarkten maar ook op de cryptomarkt.

Volgens Olszewicz worden de marktbewegingen grotendeels veroorzaakt door particuliere beleggers. Hij merkt op dat veel nieuwe beleggers nu tijdens deze berenmarkt hun sprong wagen en posities starten. En gezien de hoge volatiliteit, worden deze posities niet lang aangehouden.

Bronnen: Fran Velasquez – Coindesk

Foto: Miloslav Hamřík – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.