VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 22 augustus 2019 - Beursbrink

Marihuanabedrijf betreedt Europese markt, aandeel schiet omhoog

door STIJN

De marihuanamarkt in Europa heeft veel potentieel en verschillende Amerikaanse en Canadese marihuanabedrijven willen deze markt dan ook graag betreden. Ook Tilray heeft zijn eerste stappen gezet om de Europese markt te veroveren door een overeenkomst te ondertekenen met een Duitse marihuana distribiteur, het aandeel schiet alleszins 10 procent hoger.

Europa wordt aanschouwd als de marihuana markt met het meeste potentieel, het is dan ook niet verwonderlijke dat bedrijven staan te springen om de Europese markt te betreden. Voor Tilray is die dag eindelijk aangebroken dankzij een overeenkomst met het Duitse Cannamedical Pharma.

Het Canadese Tilray heeft al enkele productiefaciliteiten in Europa maar gaat vanaf de herfst dit jaar dus ook hun producten verdelen in Europa. De overeenkomst met Cannamedical Pharma is 3,3 miljoen dollar en zou voor Tilray de start moeten zijn van hun veroveringstocht in Europa.

Tilray’s product has passed our strict quality control standards, and we’re excited to have found a partner able to deliver medical cannabis products for use in Cannamedical’s own brands. We look forward to increasing access for patients in need across the country.

Europese markt

Het is een strategische zet om hun focus gedeeltelijk te verleggen van Canada naar de Verenigde Staten van Amerika en Europa. Op deze manier willen ze hun omzet en winst verhogen gezien het potentieel in deze markten bijzonder groot is. Beleggers en investeerders zien het alvast graag gebeuren, het aandeel maakte een sprong van maar liefst 10 procent.

Het aandeel heeft echter heel wat goed te maken, ze zitten momenteel op een verlies van 50 procent dit jaar. Tilray hoopt dat hun Europees avontuur op korte termijn al resultaten zal opleveren. Het bedrijf heeft heel wat schade in te halen en heel wat beleggers en investeerders te sussen.

Bronnen: Investors

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.