Nederland - 5 juli 2018 - Beursbrink

Zwitserland bekijkt versoepeling van drugbeleid

door STIJN

De Zwitserse overheid gaat onderzoek voeren wat de gevolgen zouden kunnen zijn mochten ze hun drugbeleid versoepelen in het voordeel van marihuana. Op dit moment zijn cannabisproducten met een lage potentie toegelaten, maar het recreatief gebruik van marihuana is nog altijd strikt verboden. Ook hier beginnen ze hun standpunt inzake marihuana bij te stellen.

De Zwitserse overheid kondigde deze week in een persbericht aan dat ze studies gaan voeren omtrent het versoepelen van het drugbeleid. Ze willen daarmee kunnen aantonen wat de mogelijke gevolgen zijn indien ze marihuana voor recreatief gebruik legaliseren.

Daarenboven is er ook een voorstel om medicinale marihuana toegankelijker te maken voor patiënten die er echt nood aan hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen die lijden aan MS, kanker of epilepsie. Dit alles zou in één gezamenlijke aanpassing der wet kunnen worden gerealiseerd.

Op dit moment moeten patiënten eerst een uitzonderlijke goedkeuring krijgen van het Ministerie van Volksgezondheid alvorens ze toegang krijgen tot medicinale marihuana. De overheid geeft toe dat dit een omslachtige methode is die het leven van ongeveer 3.000 patiënten zuur maakt.

Druggebruik

In Zwitserland zijn er ongeveer 200.000 mensen die marihuana op een recreatieve manier nuttigen en dit ondanks de huidige wetten die dit verbieden. Er is zelfs een stijging van het aantal gebruikers en de zwarte markt voor illegale cannabis neemt elk jaar toe.

Although current laws forbid its consumption and seek to punish it, this number is not declining,” the government said. “At the same time, the black market is flourishing, and the safety of consumers cannot be guaranteed due to a lack of quality control.

Verschillende Zwitserse steden en kantons proberen eveneens studies uit te voeren om verschillende modellen voor regulering te testen. Het potentieel van marihuana mag niet verloren gaan in de illegaliteit. Zwitserland is er van overtuigd dat het legaliseren van marihuana zowel op financieel vlak, als op vlak van gezondheid enorme voordelen kent.

Bronnen: News ABS

Foto: Wild0ne – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.