Nederland - 2 juli 2018 - Commodities

Australian Vanadium tekent strategische MOU met een Chinees bedrijf

door STIJN

Een Australisch mijnbouwbedrijf, dat één van de belangrijkste vanadiumresources ter wereld bezit, heeft een overeenkomst getekend met een Chinees bedrijf waarmee het een enorm potentieel op de Chinese markt kan ontgrendelen. Beide bedrijven gaan samenwerken om te investeren in het Gabanintha project en om vanadium producten op de Chinese markt te krijgen.

De samenwerking tussen het Australische Australian Vanadium en de Chinese staal en legeringen producent Win-Win Development Group kan mogelijks gaan zorgen voor een tempoversnelling van de verkoop van vanadium producten op de Chinese afzetmarkt.

Ze hebben een ‘Memorandum Of Understanding’ (MOU) ondertekend. Win-Win is momenteel bezig met de ontwikkeling van een vanadiumproductielijn die 5.000 ton per jaar moet generen, die lijn vereist ongeveer 7.000 tot 8.000 ton per jaar van 98 procent vanadium oxide polymeren.

Memorandum Of Understanding

De MOU legt de focus op het financieren van investeringen in het Gabanintha project. Eveneens de afname en levering van vanadiumproducten, meer bepaald vanadiumpentoxide (V2O5), aan win-Win gerelateerde productiefaciliteiten in China. En de marketing van vanadiumproducten in China.

De timing van de deal is ideaal voor Australian Vanadium omdat het toegang biedt tot één van de grootste markten voor vanadium. Het bedrijf is ook actief onderzoek aan het voeren op de Chinese markt naar sterke opportuniteiten om belangrijke partnerschappen aan te gaan.

Vincent Algar, managing director bij Australian Vanadium, benadrukt dat het Win-Win-team volledig is afgestemd op de behoeften van de vanadium-legeringsmarkt in China. De productielijn die gepland is, zal de groeiende vraag naar vanadium moeten invullen. Het Gabanintha project van AVL is hiervoor het meest geschikt om te voldoen aan de juiste kwaliteit voor het eindproduct.

Bronnen: Mining Global

Foto: Pexels – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.