Nederland - 17 september 2019 - Beursbrink

Aurora Cannabis richt pijlen op Amerikaanse CBD-markt

door STIJN

Het Canadese Aurora Cannabis is ambitieus en wil ’s werelds grootste cannabisbedrijf worden. Om dat doel te realiseren springen ze nu ook op de Amerikaanse CBD-markt vermits het potentieel in deze markt evenzeer gigantisch is, net zoals medicinale en recreatieve marihuana. Aurora Cannabis verkent de markt en is op zoek naar overnamekandidaten in de Verenigde Staten.

Op de marihuanamarkt doen zich veel opportuniteiten voor, zowel voor recreatieve als medicinale marihuana. Maar er is ook de CBD-markt die nu steeds interessanter begint te worden, vooral gezien de hype bij consumenten en de lossere en soepelere regels omtrent hennep en cannabidiol.

Ook het Canadese Aurora Cannabis is zich hiervan bewust en gaat inspelen op deze markt, voornamelijk in de Verenigde Staten van Amerika. Aurora plant een ‘agressieve’ strategie om door te breken in deze markt door middel van overnames. Sinds de Farm Bill werd goedgekeurd in de Verenigde Staten vorig jaar, is de hennep en CBD-markt fors uitgebreid en gegroeid.

Strategische zet

Aurora Cannabis is eigenlijk genoodzaakt om deze markt te betreden. Hun concurrenten Canopy Growth en Cronos Group hebben reeds partnerschappen gemaakt met grote Amerikaanse bedrijven. Canopy Growth met Constellation Brands en Cronos Group met Marlboro maker Altria.

Het bedrijf gaat beroep doen op investeerder en adviseur Nelson Peltz. Er zouden al afspraken zijn vastgelegd tussen Aurora Cannabis en verschillende Amerikaanse bedrijven om opties en mogelijkheden te bespreken. Je zou verwachten dat beleggers tevreden zijn en positief reageren, maar het aandeel verliest gemiddeld 7,75 procent op dinsdag vanwege de bedrijfsresultaten.

Het Canadese marihuanabedrijf boert namelijk niet zo goed en haalt de verwachtingen van analisten niet. Tijdens het afgelopen kwartaal maakten ze 2,3 miljoen Canadese dollar verlies en wisten 98 miljoen Canadese dollar te draaien. Ze hebben dus nog werk aan de winkel om beleggers opnieuw tevreden te krijgen en ze hopen dat de Amerikaanse CBD-markt hiervoor de oplossing is.

Bronnen: CNBC

Foto: Laryssa Suaid – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel