Nederland - 3 december 2018 - Beursbrink

Europese marihuanamarkt zal naar verwachting het snelst groeien

door STIJN

De Europese marihuanamarkt gaat naar verwachting het snelst groeien in vergelijking met andere marihuanamarkten. Men verwacht dat de industrie zal groeien van 10,3 miljard dollar in 2018 naar 39,4 miljard dollar in 2023. Een heuse sprong die voldoende opportuniteiten zal bieden.

Volgens een rapport van Markets and Markets staat de Europese marihuana industrie een mooie tijd te wachten. Het bedrijf voorspelt dat de industrie zal groeien van 10,3 miljard in 2018 naar 39,4 miljard dollar in 2023. Europa zal naar verwachting genieten van de snelste samengestelde jaarlijkse groei, omdat medicinale cannabis door een aantal landen steeds vaker wordt goedgekeurd.

Dat gaat gepaard met een systeem voor openbare gezondheidszorg zodat de staat de meerderheid van de kosten voor zijn rekening neemt. Het rapport vermeldt slechts één Europees bedrijf, het Deense Stenocare, bij de 13 belangrijkste cannabisbedrijven ter wereld, de lijst bestaat uit drie Amerikaanse bedrijven, één Israëlische producent en acht Canadese bedrijven.

Europese uitbreiding

Europa is grotendeels afhankelijk van import uit Canada, Israël en Australië om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar medicinale cannabis, maar anderen krijgen ook steeds meer toegang. Er is duidelijk ook een stijgende trend voor de marihuanacultuur in heel Europa.

Denemarken is al een toonaangevende producent, maar grote Canadese bedrijven verhuizen naar landen zoals Griekenland, Malta en Portugal. Canopy Growth heeft toegezegd € 100 miljoen te investeren in productiefaciliteiten om hun Europese aanwezigheid vast te beitelen. Ze kijken naar Italië, Griekenland en Spanje om Europese hubs te lanceren.

Markets and Markets schat echter dat recreatief cannabisgebruik de komende vijf jaar meer groei zal genereren dan medicinale cannabis. Alleen Canada en Uruguay hebben momenteel de detailhandel in recreatieve marihuana op poten staan. Ook 11 Amerikaanse staten staan recreatief cannabisgebruik toe, het rapport zegt dat Noord-Amerika tussen nu en 2023 een grootmacht in de industrie zal blijven.

Bronnen: Grizzle

Foto: Wild0ne – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel